четвер, 5 січня 2012 р.

ПОШТОВА СКРИНЬКА

Ця поштова скринька створена для зручності листування. Отже сміливо висловлюємо свої думки, та отримуємо компетентні відповіді на запитання. Не забуваємо бути коректними у висловлюванні думок та коментарях.






141 коментар:

  1. Згідно проекту бюджету міста Рівне на 2012 рік головний кошторис міста планується на рівні 756 980,127 тисяч гривень. З них: на медицину планується витратити - 146 мільйонів, на освіту - 232,6 мільйона, на соціальний захист - 199 мільйонів гривень.

    В тойже час на державне управління передбачено 29 мільйонів гривень та на житлово-комунальне господарство - 24 мільйонів гривень.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. РІВНЕНСЬКА МІСЬКА РАДА
      ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

      Про порядок спрямування плати за
      розміщення та експлуатацію
      телекомунікаційних мереж та обладнання
      в/на житлових та нежитлових будівлях
      комунальної власності міста
      ЖК СРБП «Галузеве»

      Керуючись ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в України, рішенням міської ради від 27 жовтня 2011 року №1309 «Про Методику розрахунку плати за розміщення та експлуатацію телекомунікаційних мереж і обладнання в житлових та нежитлових будівлях комунальної власності міста Рівного і порядок її використання», виконавчий комітет міської ради

      ВИРІШИВ:
      1. Доручити житлово-комунальному спеціалізованому ремонтно-будівельному підприємству «Галузеве» (А.Киселюк):
      1.1 Спрямовувати отримані кошти за розміщення та експлуатацію телекомунікаційних мереж та обладнання в/на житлових та нежитлових будівлях комунальної власності міста на:
      - забезпечення створення бази даних телекомунікаційних мереж в місті Рівному;
      - організацію аудиту і контролю приведення у відповідність до існуючих нормативних актів та правил в галузі телекомунікацій та будівництва, вже розміщених в/на будівлях територіальної громади телекомунікаційних мереж та пристроїв операторів та провайдерів телекомунікаційних послуг;
      - впорядкування та реконструкцію слаботочного господарства будівель територіальної громади;
      - організацію системи контролю доступу до виходів на горища, технічні поверхи, машинні відділення ліфтових та підвали;
      - виконання ремонтів під’їздів житлових будинків.
      1.2 В термін до 31.03.2012 року вивчити можливість спрямування частини чистого прибутку, отриманого від розміщення та експлуатації телекомунікаційних мереж та обладнання в/на житлових та нежитлових будівлях комунальної власності міста, в міський бюджет міста Рівного та подати відповідну інформацію до управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради.
      2. Організацію виконання цього рішення доручити начальнику управління житлово-комунального господарства І. Гемі, а контроль за його виконанням – заступнику міського голови О. Хмилецькому.
      Міський голова В. Хомко

      Видалити
    2. Депутати фракції ВО «Батьківщина» критикували бюджет м’яко, хоча й запропонували перенести його ухвалення на 5-6 днів, «щоб не було одобрямсу». А коли ідею не підтримали, депутат Марія Конощук зазначила, що в такому разі фракція ВО «Батьківщина» за цей бюджет не голосуватиме. Однак свою обіцянку чи то забули, а чи партійна дисципліна підвела, але серед «білосердечних» знайшлося 5 голосів «за». Представники решти фракцій і позафракційні депутати у суперечку майже не вступали. Сергій Паладійчук (його жартома називають людина-фракція, бо він єдиний представник політичної сили «Єдиний центр» у Рівнераді) зазначив, що, попри те, що цей бюджет – найгірший з усіх попередніх, але бюджет загалом – це мистецтво компромісів, тому його треба схвалити, а в квітні переглянути. Водночас, висловив сумний прогноз щодо надходжень з фізичних осіб: мовляв, чи не доведеться ще скорочувати видатки... Голова комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та ЗМІ депутат Світлана Богатирчук-Кривко висловила невдоволення рівнем фінансування освіти, й запропонувала внести в проект бюджету рядок, який би передбачав виділення коштів у сумі щонайменше 3 мільйони на капітальні видатки для цієї галузі у разі перевиконання бюджету. На що міський голова Володимир Хомко відповів: «Ми це можемо зробити, але ми не можемо записати якусь конкретну суму, бо не знаємо, скільки буде грошей. Але переконаний, що нам вдасться віднайти ресурси для потреб освітніх закладів».

      Видалити
    3. Не цікавляться інтересами обранців, коли формують канцелярські набори у оргвідділі Рівнеради. На це депутати поскаржилися міському голові.
      Затверджуючи видатки на забезпечення депутатської діяльності, депутат Олексій Бучинський висловив своє невдоволення формуванням канцелярських наборів, які купуються за бюджетні кошти.
      - Нам роздають непотрібні речі. Наприклад, скотч, клей, скріпки. Ми їх у роботі не використовуємо, - зазначив депутат.
      Підтримали тему і його колеги, мовляв, щоденники та зошити — підходящі і зручні, а інші речі — краще замінити... папером.
      Натомість начальник оргвідділу міськради Людмила Стригунова зазначила, про ці речі просили інші депутати:
      - Це чимало зайвого клопоту, тим паче, що товари, які просять депутати, можуть ледь не щодня змінюватись. Тому ми й закуповували всім депутатам однакові комплекти.
      Врешті, за словами міського голови, суму, яка передбачена на канцтовари для депутатів, передаватимуть у фракції, аби вже там визначались, що саме потрібне обранцям для роботи.

      А ЯК ЖЕ ВИТРАТИ НА ЕЛЕКТРОННЕ МІСТО РІВНЕ??? ОТ І ВИХОДИТЬ - "БЕЗ БУМАЖКИ ДЕПУТАТ КАКАШКА, А З БУМАЖКОЙ Ч Е Л О В Е К!"

      Видалити
  2. Цитата-
    "Вже в найближчому майбутньому рівнянам менше доведеться стикатися із чиновницькою тяганиною, бо подавати у міськвиконком документи й запити можна буде в електронному вигляді. Так само можна буде їх отримувати. Окрім цього, в мережі інтернет забезпечать доступ до будь-якої інформації, яка стосується життя Рівного чи діяльності міської влади. Приміром, тут можна буде знайти генплан забудови міста, карту земель, облік комунального майна, проконтролювати використання бюджетних коштів чи навіть побачити, як працюють під час сесій міські депутати. Все це стане реальним, сподіваються у міській раді, завдяки впровадженню міської програми «Електронне місто Рівне».
    Між міськими структурами влади немає ефективної взаємодії, погодженості в роботі, через що вони нерідко дублюють функції одне одного. Окрім цього, у місті відсутнє сучасне інформаційне середовище для взаємодії з населенням, а школи, музеї, біліотеки й інші установи, які підпорядковуються міській владі, мають низький рівень інформатизації. Не краща ситуація і в органах міської влади, де використовують усього 300 комп’ютерів, з яких третина — застарілі. Причому лише частина з них об’єднана в локальну мережу і зовсім мало — користуються ліцензійним програмним забезпеченням.
    Все це, вважають розробники програми в управлінні стратегічного розвитку та інвестицій, ускладнює інформатизацію міста, не дозволяє ефективно керувати його господарством. Тож, на їхню думку, витративши протягом трьох років з міського бюджету 20 мільйонів гривень, ситуацію можна змінити на краще. Вже цього року спрямувати на цю мету хочуть половину суми. А також сподіваються на надходження з Держбюджету, кошти інвесторів, гранти. Реалізовуватиме програму комунальне підприємство «Рівненський інформаційний центр», яке планують створити.
    Вже цього року, якщо в бюджеті передбачать кошти, 9 мільйонів гривень вкладуть у побудову муніципальної інформаційної мережі і закупівлю обладнання для цього, 500 тисяч витратять на підпрограму «Безпечне місто», тобто на встановлення вуличних відеокамер, 100 тисяч — на впровадження систем електронного документообігу в міських раді й виконкомі, комунальних підприємствах міста тощо.
    До речі, підкреслюють розробники програми «Електронне місто Рівне», її впровадження не лише підвищить якість роботи органів міської влади, а й дасть економічний ефект. Адже принаймні на закупівлі паперу точно вдасться зекономити."

    РІВНЕНСЬКА МІСЬКА РАДА
    (1 сесія, 6 скликання)
    Р І Ш Е Н Н Я


    28 грудня 2010 року № 73


    Про внесення змін та доповнень до
    Програми використання інформаційних
    технологій у діяльності органів місцевого
    самоврядування міста Рівного на 2010 – 2012 роки
    “Електронне місто Рівне”, затвердженої
    рішенням Рівненської міської ради
    від 25 грудня 2009 року № 3162
    ................................................

    ВідповістиВидалити
  3. Тендер на закупку сет-топ-боксов на общую сумму более 350 млн.грн. будет проведен до февраля следующего года.

    Это будет открытый тендер, на который будут приглашены "все желающие". Об этом сообщает Нацсовет по вопросам телевидения и радиовещания со ссылкой на интервью главы Госкомитета телевидения и радиовещания Александра Курдиновича изданию Телекритика.


    При этом, названия производителей и поставщиков оборудования, которые будут принимать участие в тендере, он не назвал. Тендер, по его словам, будет объявлен после принятия постановления КМУ, которое утвердит порядок обеспечения малообеспеченных семей приставками.


    Кто будет получать такие приставки, определит этот порядок. В первую очередь, по словам Курдиновича, это будут лица, получающие субсидии на оплату услуг ЖКХ на протяжении отопительного сезона 2011-2012 года. А также – малообеспеченные семьи, которые получали государственную помощь на протяжении последнего года.


    Ориентировочно, приставки получат 1-1,2 млн. семей.


    Напомним, цифровые приставки нужны для того, чтобы принимать сигнал цифрового эфирного телевидения (DVB-T2). На этот стандарт Украина, согласно международным обязательствам, должна перейти до 2015 года, при этом отключив аналоговое вещание.

    ВідповістиВидалити
  4. http://www.ukrtvr.org/novini/5111-tov-zeonbud-vprovadit-sistemu-umovnogo-dostupu.html

    ВідповістиВидалити
  5. http://www.telekritika.ua/news/2011-10-13/66416

    13-10-2011
    Нацрада рекомендувала «Зеонбуду» закодувати сигнал
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендувала оператору і провайдеру цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 «Зеонбуд» встановити на головній станції мультиплексування сигналу в Києві систему умовного доступу (кодування сигналу) за рахунок власних коштів. При цьому «Зеонбуд» повинен забезпечити виконання ліцензійних умов про надання населенню безкоштовного доступу до 32 телевізійних каналів.

    Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 12 жовтня, погодившись на відповідну пропозицію Державного комітету телебачення і радіомовлення, який зараз розробляє нормативно-правовий документ про забезпечення населення сет-топ-боксами (цифровими приймачами).

    За словами голови Нацради Володимира Манжосова, Держкомтелерадіо планує забезпечити у 2012 році сет-топ-боксами близько 1 млн сімей, на що в проекті державного бюджету передбачено 350 млн 120 тис. грн. За результатами аналізу ринку Держкомтелерадіо вважає за доцільне запровадити в чотирьох загальнонаціональних мультиплексах систему умовного доступу.

    На думку Держкомтелерадіо, з якою погодилася і Нацрада, це дасть змогу захистити населення від піратських пристроїв та наповнити ринок якісними сет-топ-боксами. «Ми знаємо, що вже зараз до України завозять невідомо які пристрої. Держкомтелерадіо і ми занепокоєні цим. Я мав розмову з керівником "Зеонбуду", вони не в захваті встановлювати систему умовного доступу за власний кошт, але розуміють серйозність проблеми», - сказав пан Манжосов на засіданні регуляторного органу.

    Також, як відзначив голова Нацради, система є двосторонньою: провайдер бачитиме, у якому місті скільки підключено сет-топ-боксів. «Це дасть змогу мати повну картину і приймати рішення про відключення аналогового сигналу там, де вже буде достатньо користувачів цифрового телебачення», - вважає пан Манжосов.

    На запитання члена Нацради Оксани Єлманової, чи не призведе це рішення Нацради до того, що «Зеонбуд» штучно обмежить доступ на ринок компаній - постачальників сет-топ-боксів, Володимир Манжосов відповів: «Обмеження буде, але воно стосуватиметься неякісних і піратських пристроїв».

    «Телекритика»

    © 2001—2011, «Телекритика». Всі права застережено

    ВідповістиВидалити
  6. http://www.telekritika.ua/news/2011-10-13/66416

    13-10-2011
    Нацрада рекомендувала «Зеонбуду» закодувати сигнал
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендувала оператору і провайдеру цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 «Зеонбуд» встановити на головній станції мультиплексування сигналу в Києві систему умовного доступу (кодування сигналу) за рахунок власних коштів. При цьому «Зеонбуд» повинен забезпечити виконання ліцензійних умов про надання населенню безкоштовного доступу до 32 телевізійних каналів.

    ВідповістиВидалити
  7. Різдвяні святкування

    В день Навечір’я Різдва – 6 січня (24 грудня за старим стилем) маємо строгий піст до Святої Вечері. А в ніч перед Різдвом (зазвичай в дуже ранню годину) починаються Різдвяні богослужіння. Перш за все це Царські Часи. У спеціальних для кожного Часу псалмах, гімнах і біблійних читаннях проголошується радість і сила Христового пришестя. Особливу увагу треба приділити стихирам, котрі співають на кожному з цих часів. Ці піснеспіви, згідно з традицією, уклав св. Софроній Єрусалимський. Всі вони пов’язані між собою основною ідеєю — представити драму Різдва Христового, Його Воплочення, Його приниження задля нашого обоження.

    Вечірня, яка зазвичай слідує за Часами, починає безпосереднє святкування Різдва. Тон свята задається стихирами на «Господи воззвах». Вони є справжнім вибухом радості від дару Христового втілення, яке здійснилося нині.

    Одразу після Вечірні починається Літургія св. Василія Великого. Вечірня з чином літургії святого Василія Великого є древнім різдвяним чуванням. Традиція такого святкування сягає сивої давнини. У сучасній традиції ці святкування зазнали певного подвоєння. З одного боку існує літургія св. Василія з вечірнею або із повечір’ям, з іншого боку, святковим різдвяним чуванням стала служба утрені з її величними піснеспівами та літургія св. Івана Золотоустого. Свято Різдва належить до одного із небагатьох свят у літургійній традиції візантійської церкви, коли в один день з нагоди одного свята відбувається дві божественних літургії із подвійною можливістю причаститися. Цим літургійна традиція церкви хоче наголосити на дуже важливому аспекті літургійного святкування: свято Різдва є святом нової епохи, святом нового способу життя з Богом, постійного, такого, що усуває часові обмеження через таїнство входження у світ і час нової якості — вічності, яка перемінює світ, обожествлює його. Так само дві літургії відбувається на свято Богоявлення та на свято Воскресіння Христового. Основним різдвяним текстом на божественній літургії є святковий тропар:

    Різдво Твоє, Христе Боже наш, засвітило світові світло розуміння. В ньому бо ті, що звіздам служили, від звізди навчилися поклонятися Тобі - Сонцю правди і пізнавати Тебе - Схід з висоти, Господи, слава Тобі!

    ВідповістиВидалити
  8. За словами програмного директора радіо РИТМ ФМ Ігора Анатолійовича Проценка, найближчим часом усі прихильники найоригінальнішої радіостанції отримають інтернет версію доступну цілому світу разом з найрізноманітнішими додатковими сервісами.
    Довідка:
    "ТОВ ТРК РИТМ в 2008 році отримала ліцензію на мовлення НР № 0510-м, першою серед місцевих радіостанцій на конкурсній основі".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Давай Анатолич ДИИП ПЭРПЛ по формуле 24х7. Лонг лив рок-н-ролл!

      Видалити
    2. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    3. Радіо «Ритм» розпочало мовлення у м. Рівне та Рівненській області 1 травня 2008 року. У творчій команді радіо «Ритм» гармонійно поєднані як знання тих, хто має 10-річний досвід роботи у місцевих електронних ЗМІ, так і бунтівна енегрія молодих і талановитих журналістів.

      Ми ставимо собі за мету стверення сучасної потрібної рівнянам радіостанції. Ми піднімаємо в ефірі проблеми, які їх дійсно турбують. Ми чесно інформуємо людей про те, що відбувається поруч із ними щодня.
      Радіо "Ритм" працює щодня на частоті 90,9 ФМ в проміжках часу з 13:00 до 14:00 та з 20:00 до 21:00 години згідно ліцензії на мовлення НР №0510-М від 20.03.2008 р. На даній частоті здійснює своє мовлення також мережева всеукраїнська радіостанція "Люкс-ФМ".
      За різними оцінками спільний рейтинг та популярність цих двох радіостанцій у нашому регіоні серед радіослухачів є сьогодні одними з найвищих.
      Виготовлення аудіосюжету — 50,00 грн.
      Виготовлення аудіоролика від — 250,00 грн.
      Вартість прямого ефіру — 150 грн/хв.
      Максимальна тривалість прямого ефіру — 30 хв.
      Додаткові умови та надбавки
      · Перша позиція у рекламному блоці + 20%
      · Остання позиція у рекламному блоці + 10%
      Під замовлення клієнта можуть формуватися спеціальні програми, вартість виготовлення рахується індивідуально.
      Партнерська знижка — 84%. Вартість одієї секунди ефіру з урахуванням знижки — 0,40 грн.
      Спонсорські пакети стандартних програм ТРК "РИТМ" надаються додатково по запиту клієнта.
      Так було в ефірі, а тепер
      http://ritmonline.net/

      Видалити
    4. Интернет-радио
      Материал из Википедии — свободной энциклопедии
      Интернет-радио или веб-радио — группа технологий передачи потоковых аудиоданных через сеть Интернет. Также в качестве термина интернет-радио или веб-радио может пониматься радиостанция, использующая для вещания технологию потокового вещания в Интернет.
      В технологической основе системы лежит три элемента:
      1. Станция — генерирует аудиопоток (либо из списка звуковых файлов, либо прямой оцифровкой с аудио карты, либо копируя существующий в сети поток) и направляет его серверу. (Станция потребляет минимум трафика, потому что создаёт один поток)
      2. Сервер (повторитель потока) — принимает аудиопоток от станции и перенаправляет его копии всем подключённым к серверу клиентам, по сути является репликатором данных. (Трафик сервера пропорционален количеству слушателей + 1)
      3. Клиент — принимает аудиопоток от сервера и преобразует его в аудиосигнал, который и слышит слушатель интернет-радиостанции. Можно организовывать каскадные системы радиовещания, используя в качестве клиента повторитель потока. (Клиент, как и станция, потребляет минимум трафика. Трафик клиента-сервера каскадной системы зависит от количества слушателей такого клиента.)
      Кроме потока звуковых данных обычно передаются также текстовые данные, чтобы в плеере отображалась информация о станции и о текущей композиции.
      В качестве станции могут выступать обычная программа-аудиоплеер со специальным плагином-кодеком или специализированная программа (например — ICes, EzStream, SAM Broadcaster), а также аппаратное устройство, преобразующее аналоговый аудиопоток в цифровой.
      Существует большое количество серверов интернет-вещания. Широко распространён сервер Shoutcast компании Nullsoft, разработанный специально для своего проигрывателя Winamp. Совместимый с Shoutcast сервер Icecast обладает гораздо большей функциональностью, распространяется свободно (на условиях GNU GPL) и бесплатно. В отличие от Shoutcast, Icecast способен передавать несколько аудиопотоков и требует меньше ресурсов на аудиопоток, чаще обновляется, поддерживает UTF-теги и разные форматы аудио, но он намного сложнее в настройке.
      Серверы могут различаться по форматам аудиоданных, например: MP3, Ogg/Vorbis, RealAudio.
      Некоторые проигрыватели также поддерживают вещание; например, к JetAudio прилагается JetCast, предоставляющий возможность комментировать радиопоток с помощью микрофона, сайт-статус и чат.
      В качестве клиента можно использовать любой Медиаплеер, поддерживающий потоковое аудио и способный декодировать формат, в котором вещает радио.
      Следует заметить, что интернет-радио к эфирному радиовещанию, как правило, никакого отношения не имеет. Но возможны и редкие исключения, которые, на территории СНГ не распространены[1].

      Видалити
    5. Интернет- проект «RitmOnline.net» является логическим продолжением для всех тех, кто любит слушать в радио-эфире города Ровно всегда актуальные и абсолютно свежие музыкальные ритмы, которые звучат на радио «Ритм» 90, 9 FM всего два часа в сутки. Теперь мы круглосуточно в режиме Non Stop вместо того, чтобы пропагандировать отдельные жанры и направления современной музыки, просто создаем хорошее, бодрое и позитивное настроение именно тогда, когда вам это действительно нужно. У нас большие планы относительно дальнейшего развития нашего сайта. Мы не перестанем вас удивлять. Мы намерены радовать не только ваши уши, но и ваши глаза, сердца и души, потому что верим в то, что жизнь прекрасна всегда и везде. Мы живем в европейском городе Ровно, который с каждым днем, не смотря ни на что, становится лучше. Мы любим всех его чудесных жителей и бесконечно рады гостям со всего мира. Да здравствует Интернет!

      Видалити
  9. Ответ Независимой ассоциации телерадиовещателей на статью «Цифры те же, да смысл разный» гендиректора компании «Зеонбуд» Виктора Галича
    http://www.ukrtvr.org/novini/5114-pust-zeonbud-pokazhet-svoi-raschety.html

    «Телекритика» продолжает дискуссию о проблемах построения цифровой сети в Украине, начатую материалом «Коштовна цифра "Зеонбуду"» Марьяны Закусило. После того, как свою позицию по поводу формирования тарифов провайдера цифровых мультиплексов «Зеонбуд» высказался генеральный директор этой компании Виктор Галич, мы публикуем реплику Ольги Большаковой - руководителя центра законодательных инициатив Независимой ассоциации телерадиовещателей, которую господин Галич назвал «самым активным оппонентом развития цифровой сети Украины»
    Все-таки под Новый год чудеса случаются. Никто уже не верил, что представители ООО «Зеонбуд» когда-нибудь снизойдут до дискуссии с отраслевыми объединениями, но вот - получили-таки подарок под елочку.
    Не буду детально анализировать статью г-на Галича, остановлюсь только на основных моментах:
    1. Мы никогда не утверждали, что тарифы ООО «Зеонбуд» в 5 раз выше тарифов Концерна РРТ - с нашей стороны это было бы крайне странно, учитывая, что на сайте компании размещена наглядная табличка с практически одинаковыми цифрами. Хотя нельзя не согласиться с г-ном Галичем, что «цифры те же, да смысл разный». Суть наших претензий к тарифам ООО «Зеонбуд» заключается в следующем: по нашим расчетам, они в 5 раз выше себестоимости услуг. Если г-н Галич не согласен - пусть покажет свои расчеты. А если он переубедит и нас, мы отзовем свое сообщение в Антимонопольный комитет Украины о злоупотреблении ООО «Зеонбуд» монопольным положением на рынке. Но только подробную калькуляцию, пожалуйста. Хотя, такое чудо, наверное, Деду Морозу не под силу. Может, к Рождеству?
    2. Когда г-н Галич и его коллеги решили, что Украина может позволить себе «Вольво», они не поинтересовались мнением вещателей, которым за это «Вольво» предстоит платить в принудительном порядке. Кроме того, они посадили в каждую машинку по восемь телекомпаний, а вот плату за проезд разделить на восьмерых забыли. Всем выставили счет на полную сумму... И вот здесь нельзя не вспомнить, что «цифры те же, да смысл разный»...
    3. Спору нет, 98 тыс. чего-то (г-н Галич забыл указать, чего именно) - сумма впечатляющая... Даже если это в юанях... Однако хотелось бы знать, на какой срок амортизации рассчитывает ООО «Зеонбуд». И не забыло ли оно разделить плату за проезд из пункта 2 на этот самый срок амортизации? А то ведь цифры те же, да...
    Что же касается причин, по которым наша организация занимается этим вопросом, то кроме защиты интересов компаний, попавших в МХ-5, мы также защищаем интересы компаний, которые еще надеются попасть туда по результатам повторного конкурса. А еще мы защищаем интересы нескольких десятков местных телекомпаний, которые хотели бы вещать в цифре, но, оценив тарифы ООО «Зеонбуд» как недопустимо завышенные, отказались от участия в конкурсе.
    Да и в целом интересы отрасли, в которой мы работаем более 10 лет, нам тоже далеко не безразличны.
    Ольга Большакова, руководитель центра законодательных инициатив НАМ

    Телекритика

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. DVB-T2 Суд відмовив у скасуванні результатів цифрового конкурсу
      12-01-2012
      Позивалися ТВі, «Ера», «Малятко ТВ»
      Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у повному обсязі в задоволенні позовних вимог телеканалів ТВі, ТВinfo (ТОВ «Інфо24»), «ТВі-Культура» (ТОВ «Медіа інфо»), «Малятко ТВ» і ТРК «Ера», які оскаржували результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Таке рішення оголосив 12 січня головуючий суддя Костянтин Пащенко.

      Видалити
    2. Є по конкурсу і така думка.Місцеві не набирають потрібної кількості голосів і йдуть на повторний конкурс п.......и по 4000 грн. За час, що тягнеться видно, що ходити вдруге собі дорожче, тобто ще по 4000 + 30000 грн. кожного місяця ЗЕОНБУДУ. На повторному конкурсі місцеві самоліквідовуються, і місця забирають ЕРИ, ТВІ, Малятка і т.д.

      Видалити
    3. Ахметов, Пшонка, Костусев, Ландик, Балога, Кивалов, Ефремов и все-все-все. Полный список обладателей лицензий на цифровое вещание и передел рынков в регионах. http://www.ukrtvr.org/novini/5023-delezh-tv-efira--4-postoronnim-vkhod-vospreshchen.htmlВыбирая из 182 региональных и местных телекомпаний, подавших 1040 заявок на 668 мест в мультиплексе МХ 5, Нацсовет благоволил великолепной пятерке «родственников» ESGrouр, связанной родственными узами с первым заместителем главы Нацсовета и железнодорожным менеджером из фирмы Януковича-Ахметова. А также государственным компаниям и вещателям провластных региональных политиков. Но они забрали не все частоты.151 частота, то есть четверть от всего объема, осталась свободной. Нацсовет отправил эти частоты на повторный конкурс по принципу «так не достанься ж ты никому». Хотя на них были сильные претенденты из местных и региональных вещателей, по каким-то причинам собственники которых не засвидетельствовавшие власти нижайшее почтение.
      Черновицким компаниям «Чернівці» и АТВ, также как и сильной ривненской компании «Рівне–1» не выдали лицензий, мотивируя тем, что они подали заявки лишь на областные центры, а стоило, мол, захватить и менее жирные в коммерческом отношении, но не менее социально значимые райцентры. При этом частная компания мера Харькова Геннадия Кернеса «Тонис-центр» (7 канал), подавшая заявку лишь на город-миллионник Харьков, лицензию получила без возражений. Также как и «ВТВ плюс» в Херсоне. Или продакшн-студия донецкой мэрии «БИТИВИ-компани», не имеющая не то что 24 часов вещания, но и вообще эфирного опыта.Похоже, что в Нацсовете прописанное в законе преимущество для телекомпаний – региональных лидеров, трактуют совсем иначе: как телекомпаний лидеров регионалов. Слова вроде бы все те же, а вот смысл совсем другой. Ведь как раз в конкурсе проиграли самые мощные региональные вещатели – «Люкс», «Гравис», «Рівне – 1», АТВ, «Міст ТБ», «Чернівці», TV4.Вполне возможно, что теперь эту явную оплошность, которую невозможно прикрыть никакими фиговыми аргументами «коллегиального решения», Нацрада попытается исправить на повторном конкурсе. Во-первых, чтобы не входить в непосредственный конфликт с законом, во-вторых, чтобы размыть довольно целостную картинку победителей на вещание, которые сейчас выглядят политическим провластным монолитом. Но и то – это произойдет при условии, если Нацрада решит-таки включить здравый смысл, а не столь популярный нынче «съезд на тормозах» и продолжит повторять все те же неубедительные речевки про не те заявки, плохие лицензионные истории и слабые программные концепции у всех, кого пока не удается контролировать
      Ровненская/ 3 цифровых каналов Ровненская ОГТРК (3) Госкомтелерадио «ТВ Выбор» (3) Из пятерки новых родственников ESG «ЕС продакшен груп» (1– Ривне) ESG, отказались от лицензии

      Видалити
    4. Канал UBR отказывается отчастот в региональных мультиплексах, Которые выиграл по результатам конкурса, проведенного Национальным советом по вопросам телевидения и радиовещания. Об этом сообщает пресс-служба телеканала.
      Как известно, канал UBR в лице ООО«ЕС Продакшен групп» победил в 11 областных центрах: Киеве, Львове, Харькове, Виннице, Симферополе, Полтаве, Ровно, Тернополе, Хмельницком, Черкассах, Чернигове.
      Как считает UBR, основанием для победы в конкурсе на вещание в региональных мультиплексах стали такие критерии канала, как«24-часовое эфирное вещание, 95 процентов продукции собственного производства, современная техническая база, профессиональный штат, насчитывающий 250 сотрудников, более 20 корпунктов во всех областях Украины, растущая присутствие телеканала в региональных кабельных сетях ... а также растущая популярность программ UBR, подтверждена показателями панели GfK ».
      Решение об отказе от частот вещатель принял, чтобы не вредить своему имиджу. Как отмечается в сообщении, вокруг результатов конкурса«Искусственно»создаются конфликтные ситуации,«Используемые некоторыми участниками рынка для манипуляции общественным мнением и недобросовестной конкуренции».
      Из 165 городов, в каждом из которых регулятор выдает по четыре лицензии, в 145 остались свободные частоты. "Небольшие региональные каналы, которые подали заявки, не прошли конкурс, так как не обладают достаточным ресурсом для круглосуточной трансляции - они выходят в эфир несколько часов в день. Возможно, мы предложим им объединиться для получения общей частоты",- объясняет Оксана Головатенко. По ее словам, заседание назначено на 31 августа, а повторный конкурс может быть проведен в сентябре.
      Наиболее привлекательные частоты, которые планируется распределить, во Львове, Ровно, Луцке, Кировограде и Чернигове, а также в Киевской области.

      Видалити
  10. Володимир Стратонов - 30 груд. 2011 17:43
    https://sites.google.com/site/pidpriemstvotm2012/

    РЕКОМЕНДАЦІЇ
    ЩОДО ПРИДБАННЯ, ПІДКЛЮЧЕННЯ ТА СЕРВІСНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ СЕТ-ТОП-БОКСІВ ДЛЯ ПРИЙОМУ ЦИФРОВОГО ЕФІРНОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ В СТАНДАРТІ DVB-T2
    1.Оскільки ринок телевізійних приймачів з вмонтованими приставками двб-т2 та сет-топ-боксів почне формуватися в першому кварталі 2012 року, придбання цих пристроїв бажано відкласти на другий квартал 2012 року.
    2.Сет-топ-бокси необхідно купувати з можливістью перегляду каналів у форматі HD.
    3.Зважаючи на те, що розповсюдження цифрового пакету з 32 каналів відбувається з ефіру в діапазоні ДМХ (дециметрових хвиль), необхідно передбачити можливість виводу приймальної антени на максимальну висоту.
    4.Перед придбанням пристроїв бажано отримати рекомендації спеціалістів сервіс-центру «ПІДПРИЄМСТВА» по варіанту виводу антени. Підключення, налаштування та подальше обслуговування покласти на сервіс-центр.
    «creative initiative group»

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З цього року держава вирішила взяти під контроль пристрої, за допомогою яких населення буде дивитися найближчим часом телевізор.
      Регулятор бачить у цьому нововведенні багато плюсів, а представники каналів нарікають на початок монополізації ринку цифрових приставок. Це може привести до уповільнення зростання аудиторії цифрового ТБ.
      У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення повідомили про те, що єдиний в країні оператор цифрових телевізійних мереж «Зеонбуд» протягом цього місяця встановить системи умовного доступу (кодування) для перегляду цифрових каналів за допомогою спеціальних приставок. «Ці заходи здійснюються згідно моїй пропозиції, викладеної в рішенні від 12 жовтня минулого року», - додали в регуляторі.
      У «Зеонбуд» повідомили, що з компанією «Irdeto BV» був укладений договір на постачання і використання системи умовного доступу з програмною технологією Irdeto Cloaked CA. Вона не вимагає установки додаткових карток у користувальницькі приймачі для того, щоб кодувати сигнал.
      Як у Нацраді, так і в «Зеонбуд» сходяться на думці в тому, що кодування піде тільки на користь споживача. «Після установки системи держава буде мати можливість контролювати прилади, які будуть надходити на ринок. При цьому всі постачальники будуть мати однакові шанси вийти на нього, а обмеження торкнеться тільки піратських пристроїв і тих, які не відповідають критеріям якості. Можливість надання населенню безкоштовного доступу до 32 телеканалам збережеться », - заявляють у Нацраді.
      На думку представників регулятора, кодування також сприятиме отриманню оперативної та об'єктивної інформації про кількість розповсюджених приймачів і їх фактичному розподілі по регіонах країни. Ці дані нібито будуть необхідні для прийняття рішення про відключення аналогового телемовлення, що має відбутися через 1-3 роки. «Впровадження системи певною мірою виключить зловживання при розподілі приймачів за рахунок коштів держбюджету для малозабезпечених верств населення», - заявляють у Нацраді. Нагадаємо, що держава витратить на приставки для бідних близько 350 млн грн. в 2012 році.
      Розмови про можливе запровадження кодування сигналу пішли ще минулої осені. Тоді в «Зеонбуд» заявляли, що відібрані великі виробники приставок, які будуть допущені на ринок, повинні будуть гарантувати чітку відпускну ціну і постачати свій товар у роздрібні магазини не за передоплатою, а на реалізацію. Продавців приставок вже безпосередньо споживачеві «Зеонбуд» постарається переконати не робити великих накруток на сет-топ-боксах з базовою комплектацією. «Вони не повинні отримувати супер-прибуток від того, що ми умовили виробників постачати приставки по $ 35», - заявляли в «Зеонбуд».

      Видалити
    2. Видавець галузевого журналу Mediasat Олександр Глущенко сходиться в думці з представниками Нацради - кодування допоможе виконувати ряд технічних функцій. Він вважає, що за допомогою кодування можна «окреслити» базу абонентів та контролювати використання соціальних ресиверів. «Наприклад, за допомогою SMS-підтвердження коду, який провайдер може з певною періодичністю висилати абонентам за допомогою технології letter box. Цей захід може виключити перепродаж таких приставок несвідомими громадянами », - говорить він.
      Глущенко також не виключає варіанту появи в мережі провайдера пакета платних телеканалів і додаткових відеосервісів, наприклад, nVoD - відео за запитом в режимі кінотеатру.
      Представники великих телеканалів дотримуються протилежної думки. Генеральний директор телеканалу СТБ Володимир Бородянський вважає, що, штучно обмеживши кількість приставок, Національна рада монополізує ринок, що буде не дуже правильно. «Але приставки - це тільки частина проблеми. Потрібно приймати комплексне рішення по імпорту телевізорів, що підтримують цифровий сигнал у стандарті DVB-T 2 », - зазначає менеджер. На його думку, можна просто робити спеціальну позначку на тих ввозяться в Україну телевізорах, які не обладнані вбудованими декодерами. Таким чином, споживач буде відразу орієнтуватися, який товар він купує.
      Таким чином, аудиторія цифрового телебачення в Україну з-за штучних обмежень, швидше за все, буде дуже повільно рости в 2012 році. Це змусить нервувати керівників телеканалів. Вони змушені щорічно сплачувати десятки мільйонів гривень за розповсюдження по країні цифрового сигналу, який глядачам поки нема на що приймати. Все це в результаті може привести до того, що повний перехід країни на «цифру» і паралельне відключення аналогового сигналу виявиться дуже болючим для телеглядачів і мовників. Адже для цього поки не створюються сприятливі умови: більшість українців як і раніше не знають, що таке цифрове ефірне ТБ і які потрібно купувати прилади для прийому, щоб не потрапити в халепу. http://www.ukrtvr.org/

      Видалити
  11. Депутаты Львовского областного совета решили создать общественное телевидение на основе коммунального, лицензию которого недавно аннулировал Нацсовет.

    В частности, сегодня облсовет планирует выделить на это 7 млн. грн. бюджетных средств. По словам главы облсовета Олега Панькевича, эти деньги будут использованы для получения лицензии, изменения формата передачи сигнала, а также аренды помещения для редакции.

    Панькевич отметил, что Львовский областной совет сегодня - один из немногих органов местного самоуправления, который не имеет своего телевидения и печатного СМИ.

    «Мы говорим об общественном телевидении, имея в виду то, что громада имеет право на свой информационный ресурс, чтобы видеть то, как работают органы местного самоуправления. Громада имеет право в сегодняшних условиях оккупации информационного пространства видеть украинский продукт», - пояснил Панькевич.

    1 июня Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания аннулировал лицензию на вещание коммунального предприятия Львовского облсовета «Телекомпания Львов-ТВ».

    Отметим, что все сессии облсовета транслирует областное телевидении в прямом эфире, на что идут немалые бюджетные средства. В связи с этим депутаты и партии часто используют сессии с целью бесплатного пиара.

    Полемика

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Бюджет місцевих мародерів або бюджет «розтягування недокраденого»
      http://www.rivneinfo.com/blogeru-ogo.ua/lashuk/budjet.html

      Видалити
    2. На публікацію http://makcmediaukraina.blogspot.com/2012/01/dvb-t2_5060.html

      Значить пропозиція інвесторам.
      1. Забрати частоти мітріс по Антополю за невихід в ефір протягом року.
      2. Дати рівнянам паралельно з ЗЕОНОМ цифровий пакет.
      3. Гроші направити в т.ч. і до місцевих бюджетів.

      Видалити
    3. Наталя Голованова, 14.01.2012:19.45.00
      http://blogs.telekritika.ua/?id=2724&

      Современное ТВ заело: отполированный фейс, маскоподобные действующие лица, игра и игроки как высший пилотаж, все - полиэтилен и полиуретан.
      Знаете, о чем тоска современного украинского телезрителя, разного типа, разного возраста, разной степени занятости и разного рода занятий? О том, что мало личностных телеведущих, которых хочется слушать открыв рот, мало впускается в эфир личностных героев, и мало не нарочито-развлекательного, такого, которое бы не било по мозгам «бум, бум, бум» однообразием и потугами к звездности, а - завораживало, не отпускало, вдохновляло, учило, ну сколько там еще глаголов, чтобы объяснить. Телепродукт должен быть искусством. Он должен быть небезличностен. Героями ТВ - в достаточной степени и в большом объеме - должны быть личности. И вот именно это, а не «бум, бум, бум» прямолинейных entertain-шоу обеспечивает максимальный интерес к программе. При этом сама программа может иметь разный формат: это может быть и беседа, и ток-шоу, и т. д. Формат -- следствие, рейтинг программы - тоже следствие. А начинается все с убедительной непустоты участников программы. И тогда уже излишняя событийность, количество сюжетов и героев по закону бутерброда в одной программе, а также политизированность, лояльность и оппозиционность покажутся не более, чем мелочами и копейками на восточном разбазаре...

      Видалити
    4. http://www.telekritika.ua/news/2012-01-18/68821
      18 січня президент Віктор Янукович призначив на посаду міністра фінансів Валерія Хорошковського. Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави.
      Іншими указами Віктор Янукович звільнив Валерія Хорошковського з посади голови Служби безпеки України, а Федора Ярошенка - з посади керівника Мінфіну.
      Валерій Хорошковський обіймав посаду голови СБУ з березня 2010 року.
      Нагадаємо, Валерій Хорошковський опосередковано володіє групою «Інтер». У 2008 році, будучи призначеним на посаду голови Держмитслужби, пан Хорошковський передав U.A. Inter Mediа Group Limited в управління своїй дружині Олені.
      «Телекритика»

      Видалити
    5. 22 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила комунальному підприємству «Телекомпанія "Львів-ТБ"», засновником якого є Львівська обласна рада, у видачі ліцензії на супутникове мовлення. Регулятор послався на пункт «Г» частини 2 статті 30 закону «Про телебачення і радіомовлення»: у заявника відсутні можливості (економічні, фінансові, технічні) здійснювати мовлення із заявленими характеристиками. Голова Львівської облради Олег Панькевич (представник ВО «Свобода») вважає відмову необґрунтованою та припускає можливість політичного підтексту. «Львів-ТБ» планує подавати повторну заявку на ліцензію, тимчасом як експерт Ольга Большакова нагадує про незаконність відмов у супутникових ліцензіях.
      Телекомпанію Львівської облради «Львів-ТБ», що подала заяву на супутникову ліцензію на цілодобове мовлення, на засіданні Нацради 22 лютого представляли в. о. директора Максим Ощіпко та продюсер Людмила Обертинська, яка донедавна працювала генеральним директором ТРК «Ера». За її словами, «Львів-ТБ» планується як телеканал для промоції рекреаційних, туристичних та інвестиційних можливостей Львівщини.

      Видалити
    6. Слід зазначити, що раніше «Львів-ТБ» уже мала ефірні ліцензії, які втратила. У 2011 році «Львів-ТБ» відмовилася від 12 ефірних частот у Львівській області з передавачами малої потужності (під час конкурсу в лютому 2012 року вони дісталися львівському каналу ZIK). І тоді, просячи про анулювання ліцензії на 12 частот, компанія посилалася на брак коштів для цілодобового мовлення, нагадала перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.
      Крім цього торік через наявність трьох нескасованих попереджень Нацрада не продовжила ліцензію «Львів-ТБ» на ефірне мовлення 4 години на добу на 12 ТВК у Львові. До цього деякий час програми «Львів-ТБ» узагалі не виходили в ефір, а своє третє попередження компанія дістала через ретрансляцію каналу ZIK, не передбачену ліцензією. Представники Львівської облради, де головує ВО «Свобода», заявили, що в непродовженні ліцензії є політичний контекст, оскільки облраду фактично позбавляють інформаційного ресурсу. Адже під час конкурсу в жовтні 2011 року відрізок часу на 12 ТВК дістався Львівській обласній державній телерадіокомпанії, підконтрольній уряду й губернатору, яка мовила інші 16 годин на добу на цій частоті.
      Під час засідання 22 лютого заступник голови Нацради Лариса Мудрак процитувала доповідну записку представника Нацради у Львівській області Петра Цеголка, який, посилаючись на негативний досвід роботи телекомпанії в минулому, висловив переконання, що «Львів-ТБ» не зможе вести цілодобового супутникового мовлення.

      Видалити
  12. Вівторок, 3 січня 2012 р.
    ГРОШІ ЛЮБЛЯТЬ ТИШУ. ТИШУ ЛЮБЛЯТЬ МИШІ
    на
    makcmediaukraina.blogspot

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. http://www.rivneinfo.com/blogeru-ogo.ua/surota/hto_gospodar.html18.01.2012 12:51
      Хто в Рівному господар
      ого вчепилися до Хомка за ту Соборну? Десяток років об’їжджали її мовчки, об’їжджали б і зараз. Дратує вас, що комусь їздити там таки дозволять? Але не вам? То зібгайте свою роздратованість в клуночок і запхайте собі в кишеню. Бо вас ніхто не питає і питати не буде. А ви хто такі, щоб вас запитували?! Господарями у місті себе відчути захотіли? А що ви зробили для того, щоб бути господарем? Може, недопалка чи обгортки на вулиці не кинули, бо, бачте, смітника під носом не виявилося? Чи зробили комусь іншому за це зауваження? Може автомобіль у дворі власної багатоповерхівки не мили? Пса без намордника і без повідка не вигулювали і фекалії за ним чемно прибирали? Не змовчали на хамство водія маршрутки чи відверте порушення ним правил дорожнього руху? Може, принаймні прізвище свого депутата міськради знаєте, не кажучи про те, чим він займається на сесії Рівнеради? Чи поцікавилися планом асфальтування своєї вулиці? Графіком ремонту під’їзду чи даху? Чи відмовилися організуватися в ОСББ і взяти із хворої голови ЖКП на власну здорову будинок, у котрому дірявий дах, сиплеться штукатурка, течуть труби і ось-ось впаде ліфт, замість того, щоб вимагати передбаченого законом капітального ремонту?.. Якщо на ці численні «чи» Ви, шановний читачу, відповіли ствердно, тоді визнаю: Ви – людина з гідністю, справжній громадянин свого міста. А отже, у Вас просто не може бути міського голови, котрому байдуже до Вашої думки і котрий ще й публічно обіцяє порушувати правила, які сам запроваджує. Але ж він є? Тоді ще раз погляньте на себе. Світлана СИРОТА

      Видалити
  13. Щодо етимології слів Різдво\Рождество:
    http://barvinok.ucoz.net/publ/dukhovna_kultura_ukrajinciv/rizdvo_svjat_vechir/14-1-0-166
    http://lvivil.livejournal.com/42331.html

    ВідповістиВидалити
  14. ОН-ЛАЙН РОМАН
    «I LIVE IN ROVNO. MY NAME IS …»
    (напів історичний, напів єзотеричний категорії «ukrainian horror»)

    ВідповістиВидалити
  15. З сайту Суспільне мовлення (http://stv.mediasapiens.kiev.ua)

    Головна > Поляки ігнорують абонплату за суспільне мовлення
    Поляки ігнорують абонплату за суспільне мовлення

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Датське суспільне телебачення знову запроваджує телевізійний збір після його скасування у 2004 році.
      З 2012 року за перегляд каналів телекомпанії TV2 власникам кабельного ТБ треба сплачувати від 12 до 15 крон ($2–2,5) щомісяця. За даними мовника, з початку року 95% усіх домогосподарств, підключених до кабельної мережі (а це 88% від загальної кількості власників приймачів у країні), вже заплатили за можливість перегляду каналу, і, як очікується, цей показник зростатиме.
      Від початку свого мовлення у 1988 році TV2 отримувала частину загальнонаціонального збору за телерадіомовлення, але у 2004-му з метою полегшення продажу мовника приватній компанії це джерело доходів було скасовано.
      І хоча угода з продажу так і не була укладена, протягом останніх семи років компанія існувала за кошти від реклами на TV2 та інших комерційних каналах мовника.
      Але цей механізм виявився вкрай нестабільним, особливо під час кризи 2008 року. На рівні ЄС спочатку було вирішено, що канали TV2 отримуватимуть державні субсидії, а з 2012 року повернеться система передплати.
      Джерело: C21Media

      Видалити
  16. БЛОГ ОЛЕГА ГРИНЧУКА
    Особлива подяка Олегу Гринчуку за корисні посилання в його блозі (http://zmejgorynych.blogspot.com), в тому числі за презентацію "Оптимізація мереж..." викладену для скачування на сайті МАКСМЕДІА.

    ВідповістиВидалити
  17. Середа, 11 січня 2012 р.
    DVB-T2

    Зважаючи на міжнародні угоди з Євросоюзом, рішення Президента та Уряду України по переходу з аналогового телевізійного мовлення на цифрові стандарти (DVB-T2) починаючи з 2012 року ТОВ ТРК “Максмедіа Україна” (член ©Україна, Рівне, creative initiative group, 2011 рік ) підготувало та надало на розгляд міському голові Рівного Хомко В.Є. концепт мультисервісного ПІДПРИЄМСТВА ТМ покликаного з точки зору авторів максимально ефективно забезпечити втілення державних програм по розвитку телекомунікацій Рівного на найближчі роки. Однак на сьогодні це викликає певний супротив в середовищі помічників міського голови. У звязку з цим ще раз наголошуємо, тільки публічність та прозорість процесу дозволить ефективно витрачати державні кошти і не розбазарювати їх. В разі подальшої протидії ми звернемось за підтримкою до депутатів місцевих рівнів та депутатів Верховної Ради, оскільки глобальні інтереси громади не можуть залежати від хибних позицій окремих помічників.
    ©Україна, Рівне, creative initiative group, 2011 рік

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ukrainian figures are not in the technology of DVB-T or DVB-T2, and shortcomings in the methods of implementation of state regulators.Opacity carrier selection services - ZEONBUD Ltd., a conscious product of monopoly in the market,Opacity tariffs for services, which effectively prevents the survival of the local TV,Opacity competition, the basis for lawsuits,The introduction of digital encoding suite that is declared free for spectators. Later, after removing the analog broadcast (when viewers buy set-top boxes with conditional access system) - the monopolist introduces a paid service,Lack of public awareness of the state, leading to chaos in the market of digital gadgets (TVs, set-top box, antennas, mobile devices) and therefore a waste of money for their purchase, the consequence will be massive discontent of potential viewersThe local administration today are not ready to decide this question on the ground.

      Видалити
  18. Програми місцевих мовників – першої та другої програм радіо "Край" Рівненської ОДТРК – має можливість слухати відповідно 95 і 70, радіо "Трек" – 55, радіо "Ритм" – 40 відсотків населення. http://www.rv.gov.ua/sitenew/main/ua/publication/content/4054.htm

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Державний реєстр
      Березнівська РРПРМ КО
      ВКПП фірма Форос ДП ТРК Діагональ-TV
      Дубенська МРПРМ
      Зарічненська РРПРМ
      Здолбунівська РРР
      Костопільська РРРМ
      Острозька РРПРМ Острозької РР Рівн. області
      Прес-центр Кузнецовської міської ради КП
      Радивилівська РРПМ
      Радіо Трек ЗАТ
      Редакція Володимирецького РПРМ
      Редакція Гощанського РРМ
      Редакція Корецького РРМ
      Редакція Сарненського РПРМ
      Рівненська ОДТРК
      РМРМ Радіо-шанс
      РПМ Радіо Дубровиця КП
      РРРМ Демидівської райради КО
      РРРМ Млинівської РР КО
      Телсет-Рівне ТОВ
      ТРК Артем ПП
      ТРК Дубно ТОВ
      ТРК Енергія ЗАТ
      ТРК Зоря ТОВ м. Рівне
      ТРК Полісся КП
      ТРК Радивилів ПП
      ТРК Ритм ТОВ м. Рівне
      ТРК Рівне 1 ТОВ
      ТРК Рівне ТВМ ТОВ
      ТРК Сфера-ТВ ПП

      Видалити
    2. днями почалося відновлення мовлення радіостанції "Промінь" на УКХ у таких містах:

      Київ - 71,30 МГц
      Лозова (Тернопільського району) - 71,75 МГц
      Харків - 67,91 МГц
      Антопіль (Рівненського району) - 67.46 МГц
      Первомайськ (Миколаївська обл.) - 68,03 МГц

      Водночас у Миколаєві та Маріуполі сьогодні розпочалося мовлення радіостанції "Культура" на частотах 71.78 МГц та 69,44 МГц відповідно.

      Видалити
  19. ЗВІТ
    представника Національної ради України
    з питань телебачення і радіомовлення у Рівненській області
    Тарасюка Дмитра Володимировича
    за 2010 рік
    Реально потребують прорахунку частот під радіомовлення у верхньому піддіапазоні УКХ Рівненська ОДТРК (здійснює мовлення на частотах 66,53 Мгц – перша програма та 68,24 – друга програма радіо «Край») і ТРК "Ритм" (має двогодинний щодобовий обсяг мовлення на частоті 90,9 мГц у місті Рівне, основний мовник - ТОВ ТРК "Люкс-ФМ" зі Львова) http://oblrada.rv.ua/print/rubric/1/%3Frubric=268.

    ВідповістиВидалити
  20. Зараз 87,8 МГц\500 Вт. Рівненська державна розважально-культурологічна радіостанція, другий радіоканал ОДТРК.
    В ефірі лунає музика, інформаційні випуски, культурно-мистецькі, науково-просвітницькі та дитячі передачі.
    Серед іншого в ефірі станції транслюються програми виробництва київської синдикейшн-компанії "ФДР Радіоцентр". Розпочала тестове мовлення 6.10.2011 (використовувався сигнал радіостанції "Край-2"). Старт повноцінного мовлення відбувся 1.11.2011.

    Ліцензія НР №1259-м від 14.06.2011.

    ВідповістиВидалити
  21. ТРК Ритм ТОВ м. Рівне http://nrada.gov.ua/ua/derzhavniyreestr/Movniki/TRKRitmTOVmRivne.html
    243 06.02.2008 Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 90,9 МГц у м. Антополі Рівненської обл.
    445 05.03.2008 Про заяву ТОВ „ТРК „Ритм”, с. Антопіль Рівненської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення з використанням частоти 90,9 МГц у с. Антополі Рівненської обл.
    1015 26.05.2009 Про результати планової перевірки ТОВ „ТРК „Ритм”, с. Антопіль Рівненської обл. (НР № 0510-м від 20.03.2008)
    1045 03.06.2009 Про заяву ТОВ „ТРК „Ритм”, с. Антопіль Рівненської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0510-м від 20.03.2008)
    1755 09.09.2009 Про результати позапланової перевірки ТОВ „ТРК „Ритм”, с. Антопіль Рівненської обл. (НР № 0510-м від 20.03.2008)
    2023 07.10.2009 Про заяву ТОВ „ТРК „Ритм”, м. Рівне, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0510-м від 20.03.2008)
    180 27.01.2010 Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням 69 ТВК у м. Рівному

    ВідповістиВидалити
  22. Із 16 січня Соборною, від перехрестя на вулиці Княгині Ольги до перехрестя на вулиці Дубенська тепер будуть їздити лише маршрутки, тролейбуси, таксисти та люди, котрі проживають на вулиці Соборній.

    ВідповістиВидалити
  23. - Как смена технического стандарта повлияет на телезрителей? Смогут ли украинцы принимать телевизионный сигнал?
    - Учитывая тот факт, что вещание будет вестись в стандарте DVB-T2, все ранее приобретенные телевизоры со встроенными ресиверами для приема эфирной цифры - становятся непригодны именно для просмотра сигнала с эфира, но исправно будут работать с кабельным и спутниковым ТВ. Но давайте отталкиваться от реалий. Более половины телевизоров находятся у абонентов кабельных сетей, в частности в Киеве и городах-миллионниках и смена стандартов на них никак не отразится. Я считаю, что пострадают только те обладатели телевизоров, у которых нет альтернативы и сигнал они принимают с эфира. После отключения аналогового вещания в 2013 году им нужно будут либо приобрести новый телевизор либо DVB-T2 сет-топ бокс, что в разы дешевле. Наличие дополнительного устройства и пульта дистанционного управления не добавит комфорта, но зато появится возможность смотреть 32 телеканала.

    - А что нужно делать тем зрителям, которые уже приобрели сет-топ боксы?
    - Им для приема цифры нужно будет приобретать новый ресивер. Цена вопроса - около 100$ или дороже в зависимости от функциональности и «навороченности» устройства. Не стоит пугаться этих цифр, постепенно на оборудование цены будут снижаться и большинство зрителей смогут обзавестись приемником по цене 300-400 грн. А это не дороже, чем нынешняя розничная стоимость приемника для DVB-T.

    - Какое оборудование теперь стоит ввозить в Украину ?
    - В Украину теперь стоит завозить устройство только для приема стандарта DVB-T2, как телевизоры, так и сет-топ боксы. В плане развития новых технологий мы столкнемся с теми же проблемами, что и Великобритания, Швеция, Финляндия... Рынок устройств для приема второго поколения эфирной цифры только формируется, а это влечет за собой не самый богатый выбор и номенклатуру, и более высокую стоимость, процентов на 20-30% дороже, чем для приема DVB-T.

    http://mediasat.net.ua/content/news_all/5384/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. массовая раздача социальных ресиверов это всего лишь хорошо продуманная пиаркомпания перед осенними выборами-очень похоже как лёня-космос раздавал голодным киевлянам гречку.великий экономист азаров в пустом бюджете врядли просто так заложил-бы 350млн на соц-коробочки,которые будут впаривать малоиьущим в голубой упаковке с пожеланием голосовать за теже цвета.
      Золотой бизнес.
      Постоянный стабильный доход в любое время года.
      Всё как у триколора-"качественное" рекомендованное оборудование и как следствие,ремонт этого "качественного" оборудования через несколько месяцев его работы.
      Ремонтом,продажей и обслуживанием,как в случае триколора занимается своя дочерняя фирма,формально как бы независимая от оператора(триколора,двуколора(зеонбуда))
      Если что не так с оборудованием-у оператора "железный аргумент"-я не я ,и хата не моя,то есть к продаже оборудования типа отношения не имеем.
      Будет какой нибудь ZLE или Zeon-service.
      Двуколор идет по пути триколора,с его рекомендованным оборудованием,и своей фирмой, которая будет это "качественное" оборудование(типа отобранное из десятка образцов в тендере) продавать и обслуживать.
      Аналогии 100- процентные.
      Триколор придумал себе дре-крипт.
      Двуколор пошел чуть дальше, ирдето-клоака.
      И там и там типа -бесплатный набор каналов,но для их просмотра нужно рекомендованное (своё) оборудования,в цену которого уже включен хороший навар оператора.
      Разница только в названии приемников,у 3К ДРЕ-4000 и тд.
      У 2К будут,например ПРЕ-4000 и тд.
      ООО двуколор,такой же оператор как и виасат например.
      Как может какой то ООО быть монополистом в информационной сфере.
      Сфера,которая является стратегически важной основой информационной безопасности государства.
      ст3.Закона Украины "Про основи національної безпеки України"
      Цитата:
      Об'єктами національної безпеки є:
      ...
      інформаційне середовище

      Видалити
    2. Государственный комитет телевидения и радиовещания планирует не позднее февраля 2012 года провести тендер на закупку сет-топ-боксов для населения на предусмотренную в госбюджете сумму 350 млн грн.
      Об этом в интервью сообщил председатель Госкомтелерадио Александр Курдинович.«Это будет открытый тендер… Мы пригласим на него всех желающих, в том числе из всех контролирующих структур, чтобы все могли оценить вместе с нами предложения возможных участников », - сказал он.
      По его словам, тендер объявят после принятия правительственного постановления, которое утвердит порядок обеспечения малообеспеченных категорий граждан средствами приема сигнала цифрового вещания. Согласно проекту этого постановления, Госкомтелерадио с Министерством социальной политики Украины будут определять, кому именно достанутся социальные сет-топ-боксы.
      «Это в первую очередь лица, получающие субсидию для возмещения расходов на оплату жилищно-коммунальных услуг в отопительный период 2011-2012 годов. И второе - это малообеспеченные семьи, получающие или получали в течение последних 12 месяцев государственной помощи с учетом среднемесячного совокупного дохода семьи согласно закону о государственной социальной помощи малообеспеченным семьям», - отметил господин Курдинович.
      По прогнозам Госкомтелерадио и Минсоцполитики, ориентировочное количество семей, имеющих бесплатно получить сет-топ-боксы, составит 1-1,2 млн (в окончательных расчетах опираться на сводную статистику Минсоцполитики за 2011 год).
      Однако запланированных в госбюджете на 2012 год 350 млн грн хватит, чтобы обеспечить около 700-800 тыс. семей до июля 2012 года. Остальные семей обеспечат или до конца 2012 года, если будут вноситься изменения в закон о государственном бюджете, или уже в 2013 году.

      Видалити
    3. Малоимущие жители Литвы смогут подавать заявления о получении компенсаций в размере 100 литов за приставки цифрового телевидения. Такое предложение на совещании правительства было одобрено кабинетом министров.
      «Решено, что фактические расходы до 100 литов домашним хозяйствам, в которых низкие доходы, будут компенсироваться путем приобретения нужных приставок, чтобы можно было принимать цифровой сигнал. К этой категории относятся лица или члены семьи, чьи доходы в месяц на одного человека менее 525 литов», – сказал после совещания правительства министр сообщений Элигиюс Масюлис.
      По его словам, по предварительным расчетам, если компенсации по 100 литов получат 311 тыс. домашних хозяйств, то на это может понадобиться 32 млн литов.
      «Сегодня мы не знаем, сколько таких хозяйств уже имеет нужное оборудование или приобрели более современные телевизоры, или имеет эти приставки. Правительство протоколом определило максимальную потребность, а фактическая потребность в них прояснится, когда получим заявление на компенсации», – сказал министр.
      По словам Э. Масюлиса, заявления о компенсациях будут приниматься в течение 9 месяцев, за их выплату будут ответственны самоуправления.
      «Хочу напомнить, что в течение 6 месяцев до отключения аналогового телевидения и 3 месяца после его отключения будут приниматься заявления о компенсации за приобретенные приставки. Если мы увидим, что фактическая сумма, больше чем предусмотренная в 2012 году в госбюджете, мы с Министерством финансов будем изыскивать дополнительные средства. Еще часть средств предусмотрена в бюджете 2013 года», – сказал Э. Масюлис.
      Компенсации самоуправления начнут выдавать в мае 2012 г., а закончат в конце января 2013 года. Трансляцию наземного аналогового телевидения окончательно планируется прекратить 29 октября 2012 года. Желающие смотреть бесплатные программы цифрового телевидения уже сейчас могут это сделать.
      По данным исследования, проведенного компанией SIC в июле-августе, аналоговое наземное телевидение в Литве смотрят 29 проц. домашних хозяйств – примерно 350 семей. Многие из них живут в сельской местности, где телевидение таким способом смотрит почти половина зрителей. Примерно половина из них намерена начать пользоваться цифровым телевидением только в октябре 2012 года или когда аналоговое телевидение будет уже отключено. Цифровое бесплатное телевидение, по данным исследования, смотрят 11 проц. жителей Литвы.

      Видалити
    4. К ЕВРО-2012 900 тысяч малоимущих получат бесплатные ТВ-приставки
      «proIT» // 31.01.2012
      Государственный комитет телевидения и радиовещания готовит проект программы обеспечения малообеспеченного населения цифровыми приставками. Об этом «proIT» сообщил глава ведомства Александр Курдинович.
      Напомним, в госбюджете на этот год предусмотрено 350 млн. 120 тыс. грн. на закупку приставок для бедных. На эти деньги, по словам гендиректора «Зеонбуда» Виктора Галича, будет закуплено до 900 тыс. приставок.
      Александр Курдинович ожидает, что в этом месяце проект программы будет утвержден Кабмином. После этого будет объявлен тендер по выбору поставщика. По его словам, бесплатные приставки будут раздаваться людям, которые получают субсидии за оплату услуг ЖКХ. «Проблема состоит в том, что нам тяжело найти этих людей и уговорить их стать абонентами. Ведь так или иначе, чтобы получить приставку, человек сам должен будет написать соответствующее заявление» - отмечает Курдинович.
      Напомним, что в феврале на рынок была поставлена первая официальная партия цифровых приставок Strong по цене 400 грн. в количестве 200 тыс штук для продажи в рознице. Курдинович ожидает, что за весь год на рынок будет поставлено в общей сложности 1-1,5 млн коммерческих приставок.
      Кроме того, он отмечает, что Госкомтелерадио попытается через Верховную Раду провести законопроект по упрощенному ввозу сет-топ-боксов без оплаты ввозной пошлины в размере 10%.
      http://proit.com.ua/news/telecom/2012/01/31/173902.html

      Видалити
  24. Компания Irdeto объявила о том, что компания Stofa выбрала комплексное решение компаний Irdeto и Neotion, всемирного производителя модулей условного доступа CI и CI Plus. Stofa выбрала это решение для защиты и предоставления передовой услуги платного телевидения Zaptor, позволяющей передавать программы непосредственно на телевизор без использования абонентской приставки. Впервые за историю отрасли одновременно используются решения Irdeto Cloaked Conditional Access (CA) и передовой модуль Neotion CI Plus. Благодаря этому Stofa может предоставить своим клиентам телевизионное вещание, видео по запросу (VoD) и Catch Up ТВ с помощью единого решения, которое является более удобным и менее затратным, чем традиционные предложения с использованием приставок.
    http://newsdesk.pcmag.ru/node/37038

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дещо корисне з ресурсу
      http://www.ukrtvr.org/forum/tb/1935-tsyfrove-telebachennia.html?limit=10&start=10

      1. Чи можна буде прийняти ефірну \"цифру\" на кімнатну антену (вуса) на 4-му поверсі, яка непогано приймає дециметрові канали?

      Думаю, так
      2. У мене є два телевізори в сусідніх кімнатах, і зараз один працює від зовнішньої антени на даху, а другий - від кімнатної (вуса). То для прийому цифрового сигналу на обох телевізорах треба буде купити два ресівери, чи вистачить одного?

      2 ресівера
      Бажано, щоб можна було дивитись різні цифрові канали одночасно на двох телевізорах (наприклад, на одному СТБ, а на другому Інтер).

      Для того є активні і пасивні розгалужувачі сигналу
      3. Які розйоми має ресівер? Як мені здається, один має бути для вставки кабеля дециметрової антени, а другий - для вихідного кабеля, який вставляють в телевізор. Куди саме вставляють кабель, який виходить з ресівера - в дециметрове гніздо телевізора?
      І як переключають між каналами одного мультиплексу, а також між різними мультиплексами?

      Роз\'ємів на радіобазарі навалом. На любий смак. Решта - в інструкції до ресівера.
      4. Виходить, що після вимкнення аналогових сигналів більшість \"простих людей\", які мають тільки ефірну зовнішню чи кімнатну антену, не зможуть взагалі подивитись телевізор? Бо гроші на цифровий ресівер є далеко не в кожного.

      Соррі, Майкл ...

      где точка приема? какую именно станцию вы принимаете?
      одно можно ответить точно - ваша антенна на крыше скорее всего подходит. комнатная \"усы\" не есть дмв. комнатная дмв антенна, как правило, логопериодическая. редко - волновой канал или двойной квадрат.


      Точка приема - возле окна на 4-ом этаже 5-этажного дома. Это окраина Львова, 11 км от телевышки.
      Антенна (усы) ловит практически все дециметровые каналы, даже самую слабую \"Украину\" (64 канал) берет. Правда, некоторые каналы ловятся лучше, некоторые хуже (снежат), но, подвигав антенну, можно добиться неплохого приема всех ДМВ каналов на эти \"усы\".

      Хотелось бы, чтобы и цифровой сигнал она смогла принять.

      P.S. А можно ли присоединить один ресивер к антенне на крыше, и потом разделить сигнал на два телевизора так, чтобы можно было на каждом телевизоре смотреть разные каналы, и переключать их независимо один от другого? Этот вариант былы бы самым лучшим по деньгам (хватило бы одного ресивера).
      Если же так нельзя, то можно ли как-то подключить одну антенну к двум ресиверам? Или как-то иначе выкарабкаться?
      1 ресівер не може працювати на 2 телевізори ( ну хіба можна розвести вихідний сигнал, і на обох буде показувати те саме).
      Треба 2 ресівери! Їх можна підключити через розгалужувач до одної антени.
      Скажіть, будь ласка, чи будуть зобов\'язані кабельні оператори транслювати усі 32 цифрові канали у своїх мережах? Якщо так, то у якій якості (цифра/аналог)?

      Видалити
    2. Дещо корисне з ресурсу
      http://www.ukrtvr.org/forum/tb/1935-tsyfrove-telebachennia.html?limit=10&start=10
      Власне, таке питання виникло після прочитання замітки на dvbpro (тут йдеться про Росію):
      Будет ли конкурировать кабельное телевидение с цифровым эфирным?
      Кабельное телевидение есть не во всех регионах страны, по-этому конкуренция будет всегда. Операторы кабельного телевидения, в будущем будут обязаны транслировать каналы первого мультиплекса бесплатно.

      Обязаловка есть и у нас полюбому, однако стандарт Т2 внутри кабельных сетей не распространяется. Может такое быть, что будет С2, однако тюнер для кабельщиков прийдется покупать отдельно. Довольствуйтесь аналогом в кабеле, пока он есть! А что в будущем выберет Ваш оператор - загадка даже для них самих.
      Давай скажем правильнее. Т как и Т2 если сеть нормальная распространяется в кабеле точно также как аналог. У меня в сети в общаге аналог+Т. И пусть это 20 тысяч раз не по стандартам, но это работает. Не вижу никак проблем пустить Т2 в сети.
      На месте кабельщиков я бы пустил эти 4 мх Т2 в том виде в котором они есть в сеть. А дальше пусть абонент выбирает хочет он их смотреть или нет. Если хочет пусть ищет тюнер Т2 (или берёт в оренду у кабельного провайдера).

      Кабельным же провайдерам придётся воевать с НР если они хотят выжить. Пункт зацепка, это то что оператор обязан предоставить ВОЗМОЖНОСТЬ просмотра программ которые в УПУ. Поэтому можно пускат и в Т2. Естественно НР это не устроит, и по этому надо будет судится. Если кабельщики выиграют суды и будут вещать в Т2 то они более менее выживут. Если нет - то мелким и средним кабельщикам хана

      Видалити
    3. ЦИТАТА
      ...Конечно, телевидение - это не экспорт зерна или энергоносителей, но и здесь есть шанс выжать копейку-другую. Прежде всего, из маленького украинского. Выбрав для перестройки пока мало используемый в миреDVB-T2, Чиновники вдруг превратили в хлам все уже куплены украинскими цифровые телеприемники, - включая тех, что встроены в дорогие телевизоры. Кто поспешил подготовиться к «цифре» заранее, то заплатит дважды.
      Если зрители начнут расплачиваться за новейшие технологии за несколько лет, то владельцы телеканалов вынуждены трясти кошельком уже сейчас. Национальный совет поручил строить и обслуживать будущую цифровую телесеть новообразованной компании «Зеонбуд», создатели которой теряются в Каймановых офшорах. Злые языки называют имена, которые за ней стоят: Ахметов, Хорошковский и семья президента.
      Получить лицензию, дающую право на выход в цифровой эфир за несколько лет, телекомпания может, только заключив договор с «Зеонбуд» и ежемесячно оплачивая членство в сети, которую еще не начали строить. Это то же, что требование платить квартплату за жилье в доме, для которого еще не вырыли котлован.
      «Подати» немаленькое: в зависимости от покрытия ономожет составитьсотни тысяч или даже миллионы гривен ежемесячно. Это ощутимые деньги для многих политиков и мини-олигархов, которые в свое время завели себе телеканал как модный аксессуар. Учитывая хроническую дотационность и убыточность большинства украинских телекомпаний, некоторым придется заплатить за присутствие канала в будущем цифровом эфире гораздо больше реальной рыночной стоимости самого канала...

      Видалити
  25. С 1 января областная гостелерадиокомпания, кроме привычного аналогового ТВ на т/к Николаев, вещает и в «цифре», причем 24 часа в сутки. Учитывая, что для подавляющего большинства николаевских телезрителей из-за отсутствия «приставок» этот сигнал недоступен (в том числе и для обладателей «плазмовых» телеприемников), компания запустила новый сайт, на котором в прекрасном качестве идет он-лайн трансляция программ ОГТРК и ее партнеров. Кроме того, на сайте есть «кнопки» десятка региональных гостелерадикомпаний – от львовской до кировоградской и основных национальных телеканалов.Это безусловный успех творческой и технической команды ОГТРК, возглавляемым А. Митрофановым, и это событие может считаться заметным достижением для местного информационного пространства и позитивным примером для других региональных вещателей.Нельзя не отметить напряженный труд сотрудников николаевской облтелерадиокомпании, которым без увеличения штатных единиц и зарплат, приходится выполнять более чем двойной объем работ, чтобы обеспечить вещание на ТВ и в интернете.
    Mk.Mk.ua

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. За рейтингом Держкомтелерадіо РОДТРК стала сьомою телерадіокомпанією в Україні
      http://rtb.rv.ua/company/tele/

      Аби результат роботи всього колективу донести до широкого загалу на високому рівні, необхідне сучасне технічне устаткування. Його рівень у рейтингу оцінювався окремим рядком. Заступник генерального директора РОДТРК Анатолій Васюха резюмує - проведено докорінне технічне переоснащення, яке дало змогу перейти на цифрові технології виробництва і видачі в ефір телерадіопродукту; з’явилася своя оптична мережа, яка дає можливість доставити відеосигнал до передавачів у віддалених районах. До слова, цього Рівному не може зробити жодна телерадіокомпанія, і навіть по Україні це є проблемою. Впровадження цифрового мовлення в Україні дасть змогу Рівненській держтелерадіокомпанії забезпечити цифровим сигналом понад 90 відсотків жителів краю. До речі, сьогодні опівдні обласне мовлення у цифровому форматі вже стартувало. http://makcmediaukraina.blogspot.com/2012/01/blog-post_6425.html

      Видалити
    2. Реальный переход населения Украины с аналогового на цифровое телевидение начнется 2012 году. Такое мнение Независимой ассоциации вещателей (НАМ) озвучил начальник отдела частот Украинского научно-исследовательского института радио и телевидения Дмитрий Маковеенко.
      "Я считаю, что в 2011 году будет достроена сеть цифрового эфирного вещания и 2012 год станет годом не разговоров, а реального перехода населения от аналогового к цифровому телевизионному вещанию. Чего можно от этого ждать? Безусловно, большого количества проблем у населения с приемниками, учитывая два фактора: стандарт DVB-T2 является достаточно новым, а осведомленность населения достаточно низкая", - заметил эксперт. Также, по его словам, покупка приставки для преобразования сигнала не во всех случаях будет достаточным действием для того, чтобы смотреть цифровое эфирное ТВ. "Во многих случаях необходимо будет заменять приемную антенну", - заметил он.
      Напомним, 16,17 и 18 августа этого года Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания (Нацсовет по ТВ) объявил, какие телекомпании получат право на вещание в цифровой сети Зеонбуда. Для региональных телерадиокомпаний будет проводиться повторный конкурс.

      Видалити
  26. Дещо корисне з ресурсу
    http://www.ukrtvr.org/forum/tb/1935-tsyfrove-telebachennia.html?limit=10&start=10

    1. Чи можна буде прийняти ефірну \"цифру\" на кімнатну антену (вуса) на 4-му поверсі, яка непогано приймає дециметрові канали?

    Думаю, так
    2. У мене є два телевізори в сусідніх кімнатах, і зараз один працює від зовнішньої антени на даху, а другий - від кімнатної (вуса). То для прийому цифрового сигналу на обох телевізорах треба буде купити два ресівери, чи вистачить одного?

    2 ресівера
    Бажано, щоб можна було дивитись різні цифрові канали одночасно на двох телевізорах (наприклад, на одному СТБ, а на другому Інтер).

    Для того є активні і пасивні розгалужувачі сигналу
    3. Які розйоми має ресівер? Як мені здається, один має бути для вставки кабеля дециметрової антени, а другий - для вихідного кабеля, який вставляють в телевізор. Куди саме вставляють кабель, який виходить з ресівера - в дециметрове гніздо телевізора?
    І як переключають між каналами одного мультиплексу, а також між різними мультиплексами?

    Роз\'ємів на радіобазарі навалом. На любий смак. Решта - в інструкції до ресівера.
    4. Виходить, що після вимкнення аналогових сигналів більшість \"простих людей\", які мають тільки ефірну зовнішню чи кімнатну антену, не зможуть взагалі подивитись телевізор? Бо гроші на цифровий ресівер є далеко не в кожного.

    Соррі, Майкл ...

    где точка приема? какую именно станцию вы принимаете?
    одно можно ответить точно - ваша антенна на крыше скорее всего подходит. комнатная \"усы\" не есть дмв. комнатная дмв антенна, как правило, логопериодическая. редко - волновой канал или двойной квадрат.


    Точка приема - возле окна на 4-ом этаже 5-этажного дома. Это окраина Львова, 11 км от телевышки.
    Антенна (усы) ловит практически все дециметровые каналы, даже самую слабую \"Украину\" (64 канал) берет. Правда, некоторые каналы ловятся лучше, некоторые хуже (снежат), но, подвигав антенну, можно добиться неплохого приема всех ДМВ каналов на эти \"усы\".

    Хотелось бы, чтобы и цифровой сигнал она смогла принять.

    P.S. А можно ли присоединить один ресивер к антенне на крыше, и потом разделить сигнал на два телевизора так, чтобы можно было на каждом телевизоре смотреть разные каналы, и переключать их независимо один от другого? Этот вариант былы бы самым лучшим по деньгам (хватило бы одного ресивера).
    Если же так нельзя, то можно ли как-то подключить одну антенну к двум ресиверам? Или как-то иначе выкарабкаться?
    1 ресівер не може працювати на 2 телевізори ( ну хіба можна розвести вихідний сигнал, і на обох буде показувати те саме).
    Треба 2 ресівери! Їх можна підключити через розгалужувач до одної антени.

    ВідповістиВидалити
  27. Скажіть, будь ласка, чи будуть зобов\'язані кабельні оператори транслювати усі 32 цифрові канали у своїх мережах? Якщо так, то у якій якості (цифра/аналог)?

    Власне, таке питання виникло після прочитання замітки на dvbpro (тут йдеться про Росію):
    Будет ли конкурировать кабельное телевидение с цифровым эфирным?
    Кабельное телевидение есть не во всех регионах страны, по-этому конкуренция будет всегда. Операторы кабельного телевидения, в будущем будут обязаны транслировать каналы первого мультиплекса бесплатно.

    Обязаловка есть и у нас полюбому, однако стандарт Т2 внутри кабельных сетей не распространяется. Может такое быть, что будет С2, однако тюнер для кабельщиков прийдется покупать отдельно. Довольствуйтесь аналогом в кабеле, пока он есть! А что в будущем выберет Ваш оператор - загадка даже для них самих.
    Давай скажем правильнее. Т как и Т2 если сеть нормальная распространяется в кабеле точно также как аналог. У меня в сети в общаге аналог+Т. И пусть это 20 тысяч раз не по стандартам, но это работает. Не вижу никак проблем пустить Т2 в сети.
    На месте кабельщиков я бы пустил эти 4 мх Т2 в том виде в котором они есть в сеть. А дальше пусть абонент выбирает хочет он их смотреть или нет. Если хочет пусть ищет тюнер Т2 (или берёт в оренду у кабельного провайдера).

    Кабельным же провайдерам придётся воевать с НР если они хотят выжить. Пункт зацепка, это то что оператор обязан предоставить ВОЗМОЖНОСТЬ просмотра программ которые в УПУ. Поэтому можно пускат и в Т2. Естественно НР это не устроит, и по этому надо будет судится. Если кабельщики выиграют суды и будут вещать в Т2 то они более менее выживут. Если нет - то мелким и средним кабельщикам хана

    ВідповістиВидалити
  28. Немецкий оператор кабельного ТВ устанавливает маршрутизаторы Cisco http://sat-univers.info/novosti-telekanalov/471-novosti-cifrovogo-kabel-nogo-i-efirnogo-tv.html
    Самый крупный в Германии оператор кабельного телевидения — компания Kabel Deutschland (KD) устанавливает флагманские маршрутизаторы Cisco для граничных сетей ASR 9000, чтобы агрегировать и распределять усовершенствованные услуги по передаче видео, голоса и данных в конвергентной сети IP NGN.
    В рамках этого проекта KD намерена широко распространить среди 8,8 млн своих абонентов услуги Premium TV (виртуальный видеомагнитофон с высоким разрешением — HD DVR, платное ТВ с высоким разрешением — HD Pay TV, видео по требованию — VoD).
    Модернизированная сеть заложит основу для внедрения будущих услуг, (таких как трехмерное телевидение), и повышения скорости в широкополосных каналах, что позволит удовлетворить непрерывно растущий спрос на полосу пропускания.
    В настоящее время абонентам KD доступны более 100 цифровых и 32 аналоговых телеканалов. Расширение полосы пропускания позволит компании предложить больше каналов высокого разрешения, услуг "видео по требованию" (VoD), а в будущем — и трехмерных телевизионных каналов.
    Широкополосные абоненты KD уже сегодня могут выходить в Интернет со скоростью до 100 Мбит/с с помощью технологии DOCSIS 3.0. Новые возможности модернизированной сети облегчат внедрение будущих услуг по выходу в Интернет со скоростями до 1 Гбит/с, а также новых услуг по передаче видео и голоса.
    Маршрутизаторы Cisco ASR 9000 могут поддерживать скорость до 96 Тбит/с на систему. Кроме того, эти маршрутизаторы отличаются широкой функциональностью и сокращают выбросы углеводородов в атмосферу. Они работают под управлением модульной операционной системы Cisco IOS® XR, которая упрощает сетевые операции, создает полную избыточность систем и повышает надежность сетей.
    Маршрутизатор Cisco ASR 9000 включает ряд уникальных видеофункций, таких как высокопроизводительный мультикастинг, интегрированное кэширование контента, мониторинг производительности видео в основном канале и видеотранспорт с нулевыми потерями.
    По последним прогнозам Cisco, к 2015 году в мире будет более 15 миллиардов подключенных к Интернету устройств, что вдвое превысит население земного шара. При этом глобальный объем интернет-трафика увеличится вчетверо и достигнет 966 эксабайтов в год.

    ВідповістиВидалити
  29. 16-01-2012
    У Рівному стартував інформаційний ресурс «Рівненські новини»
    У Рівному запустили нове інтернет-видання під назвою «Рівненські новини» (rivnenews.com.ua). Про це «Телекритику» повідомила редакція ресурсу.
    «Рівненські новини» - це інформаційно-новинний портал, який представляє собою видання з оперативними новинами, редакційними статтями і колонками колумністів, а також додатковими інтерактивними сервісами - мережеве спілкування, оголошення, інформери, веб-камери і т.п.
    «Політика нашого ресурсу, в першу чергу, спрямована на своєчасне надання найсвіжіших новин, створення і підтримку найбільш зручного доступу до інформації, а також забезпечення можливості участі в проекті читачів. Наша мета - створити найбільш повний, сучасний і доступний сервіс», - коментує шеф-редактор видання «Рівненські новини» Андрій Андрощук
    Інтернет-видання розпочало роботу з 1 січня 2012, однак «Рівненські новини» поки що перебувають на стадії «базової комплектації». Не всі сервіси на початку будуть доступні для перегляду та опрацювання, але в ході розвитку сайту передбачається, що їх кількість збільшуватиметься.
    Як уточнили ТК в редакції, засновником видання є приватне підприємство БМГ.

    «Телекритика»



    © 2001—2012, «Телекритика». Всі права застережено

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ БМГ-СЕРВІС
      Компания: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ БМГ-СЕРВІС
      Вид деятельности: ОПТОВА ТОРГІВЛЯ НЕДЕРЖАВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, КРІМ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ
      Страна: УКРАЇНА
      Адрес: М.РІВНЕ ВУЛ. 16 ЛИПНЯ БУД. 38
      Телефон: 223414

      Видалити
  30. Нацрада підіб’є підсумки перевірки «Зеонбуду» та оголосить повторний цифровий конкурс 25 січня

    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує 25 січня розглянути результати проведеної в грудні 2011 року планової перевірки провайдера загальнонаціональних мультиплексів «Зеонбуд». Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

    Також на засіданні 25 січня Нацрада планує оголосити повторний конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5 для регіональних і місцевих мовників. Умови конкурсу не відрізнятимуться від торішніх, уточнила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

    Що стосується позапланових перевірок загальнонаціональних телеканалів щодо трансляцій у День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій, призначених у грудні 2011 року, то вони відбудуться в лютому 2012 року, крім перевірки ТРК «Україна», яка вже відбулася. Результати цих перевірок, відповідно, розглядатимуть не раніше лютого.

    Крім цього Володимир Манжосов, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив, що регулятор планує в лютому розпочати ліцензування IPTV-провайдерів, якщо будуть відповідні заяви компаній.

    «Телекритика»

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. К 2016 году число подписчиков IPTV увеличится более чем в два раза
      Международное маркетинговое агентство Informa Telecoms & Media опубликовало прогноз на ближайшие 5 лет относительно мирового рынка услуг IPTV. Согласно представленным данным уже в 2016 году число подписчиков IP-телевидения во всем мире достигнет 76,5 млн. абонентов.
      Эксперты подсчитали, что в 2016 г. проникновение IPTV по всему миру составит всего 5% от всех домохозяйств, подключенных к платному ТВ, однако более чем в 18 странах число подписок на IPTV к тому времени превысит миллион. А вот доходы IPTV-операторов увеличатся с $6,2 млрд. в 2011 г. до $11,9 млрд. в 2016 г. Предполагается, что территория Азии займет ведущую роль на глобальном рынке телевидения по интернет-протоколу – количество абонентов сервиса из этого региона составит 25,4 млн., или 33% от всегмирового рынка.
      Ожидается, что к 2016 г. Китай станет лидером регионального рынка по количеству подписок на услугу IPTV с 7 млн. абонентов. За ним будут следовать Япония с 6,4 млн. и Южная Корея с 4,5 млн. подписчиков. А вот по количественным показателям проникновения IPTV к 2016 г. США займет ведущую позицию в мире с 14 млн. подписок. Провайдеры начнут привлекать потребителей своими triple-play-пакетами, а также будут выгодно использовать традиционные отношения между подписчиками и кабельными операторами. Франция останется главным IPTV-игроком в Европе – к 2016 г. в этой стране будет уже 5,1 млн. IPTV-домохозяйств.
      По словам аналитика из Informa Telecoms & Media Джулиана Херберта (Julian Herbert), спрос на IPTV совсем не так высок, как могли ожидать операторы. Но полагать, что сама концепция IPTV обречена на провал, неправильно. На тех рынках, где внедрять услугу позволяет инфраструктура, а цены и маркетинговые условия привлекательны, IPTV притягивает конечного потребителя, позволяя операторам увеличить прибыль и повысить ARPU фиксированных линий связи. Отметим, что новым конкурентом IPTV могут стать сервисы веб-телевидения, позволяющего просматривать телепередачи в онлайн-режиме непосредственно в окне браузера.
      Источник: Media Business Reports

      Видалити
    2. ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 25 січня 2012 року (середа) початок об 11.00 год.
      Початок об 11.00 год. вул. Прорізна, 2
      Відкриття та затвердження порядку денного засідання Національної ради.
      Доповідає: В. Манжосов
      1. Про розгляд проекту Закону України „Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”.
      Доповідає: В. Манжосов
      27. Про результати планової перевірки ТОВ „ЗЕОНБУД”, м. Київ (НР № 0866-п від 09.12.2010, НР № 0867-п від 09.12.2010, НР № 0868-п від 09.12.2010, НР № 0869-п від 09.12.2010).
      Доповідає: О. Головатенко
      54. Про затвердження конкурсних умов.
      Доповідає: Л. Мудрак
      55. Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення – регіональне та місцеве мовлення).
      Доповідає: В. Манжосов
      56. Про затвердження щорічного звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2011 рік.
      Доповідає: В. Манжосов
      57. Про розгляд звітів представників Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі за 2011 рік.
      Доповідає: В. Манжосов
      Голова Національної ради В. Манжосов
      Заступник голови Л. Мудрак

      Видалити
  31. 33 DVB-T2 / H.264/MPEG-4 AVC
    Антопіль (Рівненського району)вул. Київська 12, щогла РФКРРТ
    1 кВт
    Тоніс / Банк-ТВ / Вінтаж ТВ / Ескулап-ТВ / РТБ / ТВ Вибір - вже є.

    Дві вакансії - місцеві чи ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Найбільш дискусійною у впровадженні цифрового телебачення є тема місцевого мовлення. На жаль, в Україні складається ситуація, коли гравці на цьому ринку ледве виживають. Місцевих мовників за кількістю більше, ніж у будь-якій іншій європейській країні, а рекламний ринок, з якого вони фінансуються, набагато менший. Тому вони мовлять по кілька годин, не можуть у достатній кількості виробляти власний продукт і, звісно, через нестачу грошей страждає якість.Для того, щоб розвивати аудіовізуальний простір загалом та спонукати компанії створювати якісний та «свій» продукт, потрібно зрівняти цей дисбаланс. Іншими словами, стимулювати «укрупнення» ринку, щоб компаній на ньому стало менше, а добротних програм більше.Отже, члени Національної ради свого часу запропонували власний «рецепт», який би максимально пом’якшив цю трансформацію для місцевого мовника. Компаніям пропонується об’єднуватися у консорціуми. У такому разі, вони були б фінансово, творчо та організаційно конкурентоспроможними та здатними забезпечити цілодобове мовлення.

      Видалити
    2. Нашифровали на 350 миллионов

      После окончательного перехода на цифровое телевидение обычный телевизор не сможет принимать сигнал на привычную эфирную антенну: ввиду ряда технических нюансов цифровой сигнал нужно суметь правильно «перевести» на язык стандартного телевизора. Делается это с помощью цифровых декодеров, благодаря которым телевизор сможет заново радовать своих хозяев изображением.

      Видалити
    3. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила конкурс на 169 вільних місць у мультиплексі МХ-5 для територіальної категорії мовлення «регіональне та місцеве». Рішення про оголошення конкурсу регулятор прийняв на засіданні 25 січня, невдовзі воно буде опубліковане в газеті «Голос України».

      Орієнтовний граничний термін підбиття підсумків - 2 червня 2012 року.

      За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, конкурсні умови не відрізняються від торішніх. Зокрема, вимоги до програмної концепції: рекомендовано розміщення соціально-важливих, дитячих програм, відсутність ретрансляції, проведення рекламної кампанії про забезпечення населення сет-топ-боксами. Вимоги до організаційно-технічних зобов'язань: самостійна доставка сигналу до станції мультиплексування, участь в інформаційній кампанії з цифровізації.

      Видалити
    4. Группа компаний «Воля» планирует начать бесплатное промо-вещание HD-каналов в базовых пакетах

      Об этом «proIT» сообщил ее генеральный директор Эрик Франке.

      «Мы знаем, что среди наших абонентов есть десятки тысяч людей, которые дома уже имеют HD-телевизоры. Пока мы финализируем нашу стратегию по продвижению HD-каналов. Но я думаю, что людям, которые используют даже базовый пакет, мы сможем в качестве промо начать показывать HD-канал, чтобы они увидели разницу», - заявил он.

      Напомним, что группа «Воля» работает под различными юрлицами в 20 городах страны.

      Как заявлял весной прошлого года президент «Воли» Сергей Бойко, количество абонентов HD-каналов компании «Воля» еженедельно увеличивается на 250-300 человек. По его словам, темпы прироста абонентов HD оказались не таким высоким, как рассчитывал в компании.

      Видалити
  32. Польський Гельсінський фонд з прав людини (HFPC) звернувся до Національної ради з питань радіо й телебачення (KRRiT) із запитом щодо інформації, яка стосується визнання концесії на мовлення у рамках мультиплексорів цифрового наземного телебачення. Застереження фонду викликає «брак прозорих критеріїв» під час проведення конкурсу, в результаті якого відмовлено в наданні такої концесії компанії TV Trwam.



    HFPC поінформував, що надіслав до голови KRRiT вимогу забезпечити прозорість процесу надання концесії для мовлення на мультиплексах.



    Фонд попросив детальної інформації щодо процедури надання концесії телемовникам для здійснення трансляції у рамках мультиплексів цифрового наземного телебачення.



    «Особливі застереження HFPC викликав брак публічного оприлюднення прозорих критеріїв вибору телемовників у конкурсі, який проводився KRRiT у квітні 2011 р., коли було відмовлено в наданні концесії мовникам таких телеканалів, як TV Trwam, Superstacja або TVN Meteo», – підкреслено у зверненні.



    HFPC звернув також увагу, що KRRiT не надав детального обґрунтування ухвалених концесійних рішень.

    ВідповістиВидалити
  33. 02-02-2012

    Атаковано ще низку сайтів через Ex.ua

    Сьогодні, 2 лютого, працюють з перебоями сайти Конституційного суду України, Партії регіонів, СБУ та «1+1». Також у соціальних мережах ширяться повідомлення про проблеми із сайтом Верховної Ради ввечері 1 лютого.
    На порталі каналу «1+1» відкривається лише перша сторінка. Також зранку «висів» сайт Національного банку.
    Портали піддалися атаці услід за сайтами президента, уряду і МВС.
    У соцмережах не припиняються заклики атакувати сайти влади, установ та компаній, які звертались до МВС щодо порушення прав інтелектуальної власності файлообмінним ресурсом Ex.ua, які сприяти його закриттю 31 січня.
    1 лютого під час ефіру на 5-му каналі експерт з інтернет-комунікацій Максим Саваневський зазначив, що «за заклики відвідати сайт президента навряд чи хтось може бути притягнутий до відповідальності». На його думку, сайти «виснуть» через велику кількість заходів.
    Нещодавно в соцмережі «Вконтакті» з'явилась петиція користувачів Ex.ua, у якій вони закликають: «Ми просимо- включити Ex.uа для доступу в особисті файли, щоб зберегти свої власні викладені файли які не були збережені на комп'ютері». А також наголошують: «Якщо держава готова оплатити створення і роботу подібного ресурсу яким користується не одна людина-як вертольотом, а мільйони то ми, тільки за».
    «Телекритика»
    © 2001—2012, «Телекритика». Всі права застережено

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. 03-02-2012
      Файлообмінний ресурс Ex.ua частково відновив роботу. Портал почав завантажуватись у ніч з 2 на 3 лютого, на ньому вже працює сервіс зберігання, пересилання та обміну нових файлів, проте доступу до старих файлів ще немає. Адміністрація ресурсу повідомляє на сайті, що частина інформації тимчасово недоступна, але зараз ведуться роботи для відновлення повноцінної дієздатності.
      Переглядати фільми та програми он-лайн поки що не можна.
      Нагадаємо, слідчий відділ Печерського райуправління МВС 2 лютого відкликав вимогу про блокування домену Ex.ua, і реєстратор Imena.ua розблокував домен порталу.
      Нагадаємо, 31 січня Imena.ua припинила обслуговування домену, внаслідок чого файлообмінний ресурс Ex.ua став недоступним. Міліція проводить розслідування у кримінальній справі щодо порушення авторських прав. Приводом для порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав, послугували звернення, що надійшли на адресу Міністерства внутрішніх справ України від офіційних представників світових виробників програмного забезпечення Adobe Systems Inc., Graphisoft Inc. тощо.
      «Телекритика»

      Видалити
    2. Закриття Ex.ua було демонстративним жестом української влади після візиту очільника Мінфіну Валерія Хорошковського до США, метою якого є отримання кредиту від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє ZN.ua із посиланням на анонімного «високопоставленого співробітника Міністерства внутрішніх справ».
      «Якби міліція хотіла закрити піратські канали, то давно б це зробила, разом з ринком "Петрівка", сотнями інших інтернет-сайтів. Просто закрити саме EX.UA США вимагають уже два роки», - сказав співробітник ZN.ua.
      І додав: «Але жоден генерал не зацікавлений у захисті авторських прав закордонних правовласників, оскільки це його особиста стаття доходу. У цьому разі можна сказати, що міліція душею була з народом, що протести та блокування сайтів стали зручним приводом, який дав керівництву МВС змогу послатися на суспільний резонанс і швидко відновити роботу Ex.ua».Детальніше читайте в статті Юрія Бутусова «EХ-Фактор, або Обвалення.gov.ua» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».
      За офіційною версією, міліція закрила Еx.ua через кримінальну справу щодо порушення авторських прав.
      Як повідомляла «Телекритика», Ex.ua став недоступним 31 січня, після того, як реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену. Портал почав завантажуватися за дві доби, у ніч з 2 на 3 лютого.
      Міліція проводить розслідування у кримінальній справі щодо порушення авторських прав. Приводом для порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав, послугували звернення, що надійшли на адресу Міністерства внутрішніх справ України від офіційних представників світових виробників програмного забезпечення Adobe Systems Inc., Graphisoft Inc. тощо.
      «Телекритика»

      Видалити
  34. В Украину поступили первые 200 тыс. приставок для «цифры»

    В Украину поступает первая партия теле-приставок для приема цифрового сигнала, который будет транслироваться в сети провайдера «Зеонбуд». Об этом рассказал гендиректор «Зеонбуда» Виктор Галич.

    По словам Галича, в первой партии – 200 тыс приставок по цене 400 грн. за штуку производства компании Strong , которые предназначены для свободной продажи. Следующая большая партия устройств будет в июне. Как заявляет Галич, это будет около 900 тыс. приставок, которые будут распространяться среди малообеспеченного населения.
    Напомним, что до 2015 года на «цифру» должно перейти около 10 млн. украинских домохозяйств, которые сейчас смотрят эфирное телевидение. В госбюджете на этот год предусмотрено 350 млн. 120 тыс. грн. на закупку приставок для бедных.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Передусім пересічного споживача телевізійних послуг цікавить, як «зловити» цифровий сигнал, якщо його не сприймає звичайна ефірна антена? Для того, щоб надати кваліфіковану консультацію та роз’яснення, невдовзі розпочне роботу спеціальний кол-центр. Сюди зможе звернутися кожен бажаючий із запитанням стосовно будь-якого аспекту налагодження прийому цифрового сигналу в себе вдома. Взагалі, як стверджують фахівці, активувати сет-топ-бокс можна буде автоматично, через sms, телефонний дзвінок або інтернет.

      Видалити
  35. Альтернатива эфирной цифре

    Из-за того, что приставки достаточно дорогие (это обусловлено выбранной технологией передачи сигнала), часть аудитории, которая смотрит сейчас аналоговое ТВ, может уйти в спутниковые или кабельные сети, считают в Независимой ассоциации телерадиовещателей (НАМ).

    "Сейчас, в связи с озвученной ценой (480-550 грн. за ресивер, - ред.), становится вопрос: кто будет покупать эти приставки? Посмотрите на то, сколько стоит спутниковая тарелка, если не говорить о легальных предложениях. Нелегальную тарелку можно купить, условно говоря, за $100 (около 800 грн., - ред.) и получить до 300-500 каналов, в зависимости от карточки. Кто будет платить за 32 канала, если можно заплатить примерно за ту же сумму 300? Это большой вопрос. Поэтому, мне кажется, проникновение эфирного цифрового телевидения в Украине может быть достаточно незначительным", - говорит исполнительный директор НАМ Екатерина Мясникова.

    Часть аудитории, которая смотрит сейчас аналоговое ТВ, может уйти в спутниковые или кабельные сети

    По ее словам, например, в Одессе, вполне может вырасти доля IPTV. "В Одессе есть провайдеры IP-телевидения, которые уже сейчас покрывают до 40% города, при том, что предлагают "телефон, интернет и ТВ" за 80 грн. в месяц", - отметила Мясникова.

    Аналоговое вещание начнут отключать с 2013 года, а возможно и раньше. Полностью перейти на эфирное цифровое вещание Украина должна к 2015 году. Остается еще вопрос покрытия: Зеобнуд отчитался о 95%, но это - расчетные цифры, реальное покрытие покажут натурные исследования.

    ВідповістиВидалити
  36. ПОВНІ ДОДАТКИ НА САЙТАХ ПІДПРИЄМСТВО ТМ ТА МАКСМЕДІА файл "Про заяву ПП «ТРК Сфера-ТВ», м. Рівне, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0194-м від 29.06.2007)"

    https://sites.google.com/site/makcmedia19620722/

    https://sites.google.com/site/pidpriemstvotm2012/

    ВідповістиВидалити
  37. РІШЕННЯ № 148

    08.02.2012 м. Київ Протокол № 4

    Про заяву ПРАТ «Радіо ТРЕК», м. Рівне,
    щодо переоформлення ліцензії на мовлення
    (НР № 1507-м від 14.05.2002)

    Розглянувши заяву ПРАТ «Радіо ТРЕК», м. Рівне (юридична та фактична адреси: вул. 16 липня, 38, м. Рівне, 33000; генеральний директор Галина Григорівна Кульчинська), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР № 1507-м від 14.05.2002 (ефірне місцеве радіомовлення з використанням частоти 106,4 МГц у м. Рівному, Р=2,0 кВт, обсяг мовлення – 24 години на добу, мова – українська 100%) у зв’язку зі зміною складу власників, керуючись статтями 31 та 35 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”, статтями 18 та 24 Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, Національна рада

    вирішила:
    1. Переоформити додатки 1, 3 (дата видачі додатків 28.10.2011) до ліцензії на мовлення НР № 1507-м від 14.05.2002 Приватного акціонерного товариства «Радіо ТРЕК», м. Рівне, у зв’язку зі зміною складу власників.
    2. Управлінню бухгалтерської служби, на підставі Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, провайдера програмної послуги, визначення плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, нарахувати ПРАТ «Радіо ТРЕК», м. Рівне, плату за внесення до ліцензії змін, які не впливають на розмір ліцензійного збору: зміна складу власників – у розмірі однієї мінімальної заробітної плати на момент прийняття рішення.
    3. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПРАТ «Радіо ТРЕК», м. Рівне, переоформлені додатки 1, 3 до ліцензії на мовлення
    НР № 1507-м від 14.05.2002.
    4. При видачі переоформлених додатків ПРАТ «Радіо ТРЕК», м. Рівне, додатки 1, 3 (дата видачі додатків 28.10.2011) до ліцензії на мовлення НР № 1507-м від 14.05.2002 вважаються недійсними та вилучаються.

    ВідповістиВидалити
  38. Рівненські таксисти погрожують меру "звільненням"

    Перетин вулиць Симона Петлюри та Соборної
    Слизота на вулицях, здається, вже остаточно дістала рівнян. Принаймні тих, хто весь час проводить за кермом.
    Рівненські таксисти на відміну від колег-водїв маршруток та тролейбусів, котрі дякували міській владі, надіслали міському голові Володимиру Хомку гнівного листа-звернення. Його вони передали депутату Рівнеради, який і зачитав послання у сесійній залі в четвер, 9 лютого:

    «Володимире Євгеновичу!
    Ми, приватні перевізники Рівного, вимагаємо від Вас, як від керівника міста, відповіді: чим Ви займаєтеся на своїй посаді? На кого у Рівному Ви працюєте?
    У місті неозброєним оком видно повну безгосподарність. Ми, працюючи водіями таксі, щодня наїжджаємо по Рівному сотні кілометрів. І останні тижні робимо це, щохвилини ризикуючи не тільки власними автомобілями, а й власним життям та життям своїх пасажирів і навіть пішоходів через незадовільний стан міських доріг. Ми розуміємо, що брак техніки і працівників не дозволяє навести лад на дорогах під час сильного снігопаду. Але, як останній приклад, 8 лютого минуло більше доби після припинення снігу, а міські дороги залишалися суцільною ковзанкою. Жодної дороги в місті не було посилано піском, Більшість другорядних доріг, дворів будинків взагалі за цю зиму не бачили ніякої техніки. Тільки сьогодні, у день засідання сесії Рівненської міської ради, більшість вулиць міста, та й тротуари, посилані як ніколи раніше цієї зими. Але це виняток, а правило чомусь інше. Ми пам'ятаємо, як ще до приходу зими Ви та Ваші заступники звітувалися про повну готовність до снігу, про наявність спеціальної техніки, про закупівлю тонн піску, відсіву і солі. Зима триває менше місяця, але ні техніки, ні закуплених запасів ми - люди, які щодня бувають чи не на всіх вулицях міста - майже не бачили. Дарма вже казати про славнозвісний «ремонт» дороги біля пивзаводу, де асфальт сходить навіть раніше за сніг. А з ним - і гроші платників податків, зокрема й наші.
    ...Володимире Євгеновичу! Ми, рівняни, найняли Вас на роботу. Не забувайте про це, будь ласка, і виконуйте свою роботу як належить. Або відмовтеся від такої відповідальності.
    Приватні перевізники Рівного»

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Два политические принципы Тодда

      1. Неважно, что вам говорят — вам говорят не всю правду.
      2. Неважно, о чем говорят — речь всегда идет о деньгах.

      Видалити
  39. У відповідь на заяву ТРК „Ера” Національна рада сьогодні, 15 лютого 2012 року, переоформила компанії ліцензії. Змінилися генеральний директор та склад редакційної ради.
    Очолює телерадіоорганізацію Ігор Лоташевський замість Людмили Обертинської. Він, водночас, замінив екс-керівника і в складі редакційної ради.ТОВ „ТРК „Ера” здійснює ефірне загальнонаціональне телемовлення у мережі з 488 каналів, обсягом 5 годин 18 хвилин на добу у відрізках часу. У цій же мережі також мовить Національна телекомпанія України.

    ВідповістиВидалити
  40. Малообеспеченным полтавчанам выдадут бесплатно приемники цифрового ТВ

    В этом году около 1 млн украинских семей обеспечат средствами приема сигналов цифрового телевидения, так называемыми сет-топ-боксами. Об этом сообщила на заседании постоянной комиссии облсовета по вопросам регламента, депутатской деятельности и информационной сферы представитель Нацсовета в Полтавской области Лилия Миронович. Сколько из них достанется полтавчанам, пока неизвестно, однако получат их только малообеспеченные слои населения. Всем остальным придется покупать их за свои деньги.

    «Преимущественно будут покупать его люди за собственные средства, однако для уязвимых слоев населения будут разрабатывать ряд мероприятий, чтобы помочь, — сказала Лилия Миронович. — Стоит сет-топ-бокс от 300 грн и больше. Такие устройства не подходят к очень старым телевизорам. А в суперсовременных, очень дорогих и недоступных широкому кругу людей, они уже встроены».

    По словам Лилии Миронович, на 2012 год есть амбициозные планы охватить 95% области цифровым телевидением.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ДОНЕЦЬК НА ПРОВОДІ:
      Нынешняя весна рискует стать показательной в плане всевозможных подорожаний. Сначала подняли в цене "хлеб": воду, проезд в коммунальном транспорте и содержание детей в детских садах. Теперь же волной подорожаний накрыло и "зрелища": с 1 марта существенно поднимаются в цене услуги операторов кабельного телевидения.

      В среднем цена вырастит приблизительно на 25% (точнее определить сложно, поскольку каждый оператор работает по своим тарифам). Одно радует - конкурентная борьба не позволяет операторам просить за свои услуги слишком уж много, иначе клиенты перейдут к другим.

      - Потолком можно назвать 45 гривен в месяц, в противном случае люди начнут покупать спутниковые тарелки, - считает Василий Анипченко, президент Ассоциации "Укртелесеть", объединяющей операторов кабельной сети. – Мы должны учитывать эти риски, но совсем отказаться от повышения не можем – инфляция. По сути, мы ориентируемся только на нее, так как деньги в нашей стране обесцениваются и на это нельзя закрывать глаза.

      Сейчас более 80% провайдеров области уже берут абонплату не ниже 40 гривен в месяц, и лишь немногие остаются на уровне 30 - 35 гривен, вызывая подозрения у своих коллег.

      - Если он предлагает набор из 75 каналов, а берет меньше 35 гривен, есть вероятность, что здесь воровство, - предполагает Анипченко. – За трансляцию каналов нужно платить, но некоторые разными способами пытаются от этого уклоняться.

      Вполне возможно, что уже скоро дончане вообще смогут отказаться от услуг ТВ-провайдеров.

      До 2015 года Украина должна полностью перейти на цифровое телевидение. Причем современные технологии позволяют сделать выбор – подключаться к цифровому кабельному телевидению или ловить сигнал через обычную антенну, подключив ее к тюнеру. Второй вариант также предполагает возможность просмотра сотен программ, в том числе десятков бесплатных.

      - Мы уже завезли тюнеры в Украину, а в продажу они поступят в марте, - заверили в одной из фирм, торгующих этим оборудованием.

      В том, что касается телевизионных программ, возможности цифрового телевидения практически не ограничены.

      Уже сейчас цифровой сигнал покрывает некоторые города Донецкой области – Артемовск, Андреевку, Константиновку, Красноармейск, Мариуполь и Донецк. Однако работает он в тестовом режиме, так как тюнеров у населения пока нет.

      К слову, стоимость этих устройств пока не разглашается, но специалисты предполагают, что она начинается с 200 гривен, а со временем цена будет изменяться в сторону уменьшения. Что же касается непосредственно просмотра открытых каналов, то он при наличии этого устройства станет абсолютно бесплатным и "кабельщикам" придется искать себе другую возможность заработка.

      Видалити
    2. StarLightMedia отказалась платить «Зеонбуду» за несуществующих абонентов

      У монопольного провайдера национальной сети цифрового телевидения «Зеонбуд» возникли финансовые проблемы. Медиагруппа StarLightMedia (SLM) отказалась платить за использование его сети, ссылаясь на то, что абоненты до сих пор не имеют возможности принимать сигнал. То, что программы телеканалов в сети «Зеонбуда» никто не смотрит, провайдера не смущает, и он продолжает требовать средства, используя связи в парламенте. В подобной ситуации находятся все клиенты провайдера, но лишь в SLM решились на противостояние, несмотря на угрозу потери лицензии.
      Медиагруппа StarLightMedia (SLM; ICTV, «Новый канал», СТБ, М1) уже несколько месяцев не платит за трансляцию сигнала в сети цифрового телевещания, сообщил вчера «Ъ» высокопоставленный источник, близкий к руководству провайдера сети компании «Зеонбуд». По его словам, задолженность составляет «несколько десятков миллионов гривен». Гендиректор «Зеонбуда» Виктор Галич подтвердил факт задолженности, но отказался уточнить сумму, добавив: «Мы с пониманием относимся к возникшей ситуации и ведем переговоры».
      «Зеонбуд» начал выставлять счета телеканалам-победителям конкурса на цифровое вещание с октября прошлого года, после запуска сети в эксплуатацию. Сам конкурс состоялся в августе, и заключение договора с компанией было обязательным условием участия в нем. По итогам конкурса национальные лицензии получили 28 телеканалов. Каждый из них должен платить «Зеонбуду» около 1,45 млн грн в месяц. С июля сумма повысится до 2,17 млн грн в месяц, а с августа 2013 года - до 2,89 млн грн.

      Видалити
    3. Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив проект постанови Кабміну «Деякі питання забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення», яка має затвердити порядок забезпечення окремих категорій громадян цифровими декодерами (сет-топ-боксами) та порядок використання коштів, передбачених на це в держбюджеті (на 2012 рік - 350 млн 120 тис. грн).



      Проект постанови було оприлюднено 9 лютого на сайті Держкомтелерадіо.



      Держкомтелерадіо пропонує забезпечувати сет-топ-боксами такі категорії громадян:

      1) інвалідів першої та другої групи (праці, загального захворювання, дитинства, війни);

      2) інвалідів війни третьої групи;

      3) осіб з сімей, що мають дитину інваліда, за умови, що дитина проживає разом з сім'єю;

      4) осіб з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям";

      5) осіб, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

      Видалити
    4. Компания «Ромсат» намерена вывести на рынок первую партию приемников для приема цифрового сигнала сети «Зеонбуд» 20 марта этого года. Об этом «proIT» сообщил источник, близкий к проекту DVBT2.

      Как отметил источник, «Ромсат» успешно завершила тестирование приемника в сети «Зеонбуд» с использованием системы условного доступа Irdeto.

      Оптовая цена планируется не дороже 490 гривен за приемник.

      Напомним что компания «Ромсат» выступила основным интегратором при построении сети «Зеонбуд» в 2011 году.

      Видалити
    5. Державний комітет телебачення і радіомовлення оголосив тендер з відбору постачальника засобів прийому цифрового телесигналу (сет-топ-боксів) для забезпечення незаможних верств населення. Про це пише газета «Коммерсантъ» з посиланням на голову Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича.
      Як з'ясувала «Телекритика», оголошення про заплановану закупівлю було оприлюднене 20 лютого у «Віснику державних закупівель».
      Процедура закупівлі відбуватиметься у вигляді відкритих торгів. Предметом закупівлі є засоби приймання сигналу цифрового мовлення (телетюнери) у кількості 685 тис. штук, які будуть придбані за кошти державного бюджету (загальний фонд). У законі про державний бюджет 2012 року на це, нагадаємо, передбачено 350 млн 120 тис. грн. Терміни поставки обладнання - травень - грудень 2012 року.
      Учасники - вітчизняні та іноземні - мають особисто подавати конкурсні пропозиції до 10:00 21 березня 2012 року, за адресою: вул. Прорізна, 2, м.Київ, 01001, каб.606 (там же вони можуть отримати конкурсну документацію). За зв'язок з учасниками уповноваженим є директор департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов.
      Розкриття пропозицій відбудеться 21 березня 2012 року, об 11:00 за адресою вул. Прорізна, 2, м.Київ, 01001, 9-й поверх, зал засідань.

      Видалити
  41. «Телекритика»23 лютого 2012 р. о 20:33

    У Донецьку 22 лютого в приміщенні облдержадміністрації Олена Малютіна, заступник голови управління з питань інформаційної політики ОДА, представила громадськості «Стратегію інформаційної політики Донецької області», згідно з якою ЗМІ закликають позитивно висвітлювати політику. Про це у своїй статті «Донецкий губернатор возрождает "темники" для журналистов» пише Олексій Мацука, журналіст видання «Новости Донбасса».
    Як зазначила на початку презентації Олена Малюткіна, мета круглого столу - «об'єднати зусилля влади та громадськості для того, щоб ми розробили механізми комунікації з поліпшення іміджу Донецької області».
    За її словами, «на основі досліджень про асоціативне сприйняття» Донецька область, на думку більшості громадян, носить негативний характер. «Це область олігархів, бандитів та інших негативних моментів. Тому, ми хочемо змінити цей асоціативний ряд на позитивний і стати лідером серед інших регіонів, використовуючи свої унікальні можливості», - сказала пані Малютіна.
    Презентуючи стратегію громадськості, пані Малютіна розповіла, що в її основі «меседж» Андрія Шишацького, голови Донецької ОДА, який він виголосив під час своєї «інавгурації» як губернатора: «здорова економіка, здорове суспільство і здорові люди». Для досягнення цієї мети чиновники пропонують підготувати пул спікерів з критичних тем з метою поширення виключно позитивної інформації.Пані Малютіна пояснила, що даний пул буде складатися з числа журналістів і експертів. Завданням журналістів буде проводити роз'яснювальну роботу серед населення, завданням чиновників - створити програму комунікації. «Вибудувати взаємокорисні відносини зі ЗМІ і наситити інформаційний простір готовою позитивною інформацією», - сказала вона.
    Також чиновник запропонувала новий термін - «референтне блогерство», за допомогою якого, «влада буде нівелювати негатив в блогосфері».
    Ще один ризик, на думку чиновників, - резонансні події, які відбуваються в області, - аварії на шахтах, на виробництві. До цієї ж категорії віднесли і протести населення. Для мінімізації даного типу ризиків чиновники пропонують «створити пул лідерів громадської думки, які здатні управляти громадською думкою і нівелювати негативні наслідки цих резонансних подій».
    Пояснюючи шляхи досягнення поставлених цілей, пані Малютіна розповіла, що у адміністрації є певні можливості: «Максимальне використання медіа для зміни негативу на позитив у сприйнятті області, проектне фінансування, побудова системи комунікації».

    ВідповістиВидалити
  42. «Триолан» построил собственную точку обмена трафиком

    «Триолан» совместно организовал собственную точку обмена трафиком, где сейчас уже замыкается трафик большинства крупнейших провайдеров Украины. Об этом рассказал директор киевского «Триолана» Вадим Сидоренко.

    «Мы еще несколько лет назад пытались попасть в UA-IX. Но нас туда не приняли. Наверно, надеясь сдержать наше развитие. Поэтому мы решили соединяться с другими операторами самостоятельно», - рассказал Сидоренко.

    По его словам, «Триолан» даже спонсирует строительство каналов от больших операторов к себе.

    Напомним, что до недавнего времени в Украине существовало несколько региональных и только одна крупная точка обмена трафиком – UA-IX. Однако в сентябре 2011 года была запущена в коммерческую эксплуатацию еще одна общенациональная точка DTEL-IX (учреждена компанией Digital Telecom Internet Exchange ) . Несколько лет она проработала в тестовом режиме. Сейчас эта сеть по количеству участников и объему переданных данных быстро догоняет UA-IX. Так, к началу этого года к ней уже подключено 65 операторов, а суммарное количество трафика в DTEL-IX превысило 55Гбит/с. Для сравнения к UA-IX подключены 117 участников, а объем трафика достигает 224 Гбит/с.

    При этом DTEL-IX предлагает более высокие тарифы – ежемесячная плата за обслуживания порта колеблется в пределах от 2 до 3,5 тыс. грн. В UA-IX аналогичная услуга для существующих участников обходится в 1,3 тыс. грн.

    По мнению главы Украинского сетевого информационного центра Юрия Гончарука, точки обмена трафиком – это очень привлекательное бизнес-направление. Он считает, что на рынке еще есть место для 10-15 точек обмена трафиком, которые могут быть объединены в так называемое облако обмена данными.

    ВідповістиВидалити
  43. Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення звернеться до інших державних органів з пропозицією розробити та затвердити державні стандарти цифрового радіомовлення. Відповідне рішення колегія ухвалила 28 лютого.
    На думку колегії Держкомтелерадіо, доцільним є обирати між двома стандартами - DAB і DRM, оскільки перший впроваджують наші сусіди Польща й Угорщина, а другий - Росія. Стандарт HD-Radio розроблено в США і він є менш популярним у Європі.
    До 20 березня Держкомтелерадіо підготує звернення до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України з пропозицією розробити та затвердити державні стандарти цифрового радіомовлення на основі проведених ДП «Український науково-дослідний інститут радіомовлення і телебачення» науково-дослідних робіт (T-DAB - 2005 p., DRM - 2005 p., HD-Radio - 2008 p.);
    До 31 березня Держкомтелерадіо має звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу внесення до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України змін, що стосуватимуться цифрового радіо.

    ВідповістиВидалити
  44. Оборудование для цифрового телевидения поставят Strong и "Ромсат"
    В Украине начался отбор компаний, которые за государственный счет обеспечат малоимущих граждан устройствами приема цифрового телесигнала. По данным участников рынка, за это право поборются лишь две компании — Strong и "Ромсат", которые вовремя сумели отреагировать на решение оператора цифровой сети закодировать сигнал. Остальные смогут продавать устройства позже, но это им будет стоить доли в самом привлекательном сегменте — бюджетном.
    Госкомитет телевидения и радиовещания на минувшей неделе объявил тендер по отбору поставщика средств приема цифрового телесигнала (сет-топ-боксов) для госпрограммы обеспечения устройствами малоимущих граждан, рассказал "Ъ" глава комитета Александр Курдинович. По его словам, в госбюджете-2012 на эти цели предусмотрено 350,1 млн грн. По оценкам комитета, закупочная цена составит около 500 грн за устройство, что позволит обеспечить приемниками более 700 тыс. человек. В пятницу ведомство опубликовало проект постановления Кабмина об утверждении порядка использования бюджетных средств на обеспечение населения сет-топ-боксами. Согласно документу, в 2012 году бесплатно устройства будут выданы инвалидам первой и второй групп, инвалидам войны третьей группы, семьям, воспитывающим детей-инвалидов, а также малообеспеченным семьям, получающим социальные пособия или жилищно-коммунальные субсидии. Граждане, претендующие на получение бесплатных тюнеров, должны подать заявления до 1 июля. Всего, по оценкам ведомства, на получение приемников за счет государства в течение 2012-2013 годов могут рассчитывать 1,2-1,5 млн домохозяйств из 17 млн.
    При переходе на цифровое вещание в Украине было принято решение ограничить рынок принимающих устройств. Сразу после окончания строительства сети компанией "Зеонбуд" Нацсовет по вопросам телевидения и радиовещания и Госкомтелерадио рекомендовали ей закодировать телесигнал, чтобы его нельзя было принять на обычный тюнер. Это объяснялось желанием защитить потребителей от покупки некачественных устройств. Продажи тюнеров, поддерживающих систему кодирования Irdeto Cloaked CA, используемую "Зеонбудом", до сих пор не начались, рассказывает издатель отраслевого журнала Mediasat Александр Глущенко: "Многие производители просто отказались работать в Украине из-за того, что стандарты вещания меняли несколько раз".
    Наиболее вероятными победителями тендера участники рынка называют две компании: отечественную "Ромсат" (подрядчик "Зеонбуда") и ливанскую Strong Technologies. Обе они обещают, что первые партии устройств поступят в Украину в марте. "У других производителей проблемы с системой кодирования от Irdeto. Это новая технология, и чипы для нее производятся пока в малом количестве",— пояснил "Ъ" гендиректор компании "Квант-Эфир" Александр Омелянюк. Один из участников рынка рассказал "Ъ", что переговоры с Irdeto и производителями чипов сейчас также ведут российская General Satellite, американская Motorola и южнокорейская Humax. "Но к моменту их выхода на рынок бюджетный сегмент будет занят "Ромсат" и Strong. Новые игроки скорее всего будут продавать тюнеры в премиум-сегменте — со встроенными медиаплеерами, интернет-подключением, по цене порядка 1,5 тыс. грн",— поясняет собеседник "Ъ". По оценкам господина Омелянюка, доля бюджетных сет-топ-боксов на украинском рынке будет достигать 60%.

    ВідповістиВидалити
  45. Глава Интернет партии Украины Дмитрий Голубов подверг критике предложение Национальной комиссии по вопросам регулирования связи и информатизации о введении нового налога пользователей интернет-мессенджеров. Об этом он сообщил «proIT».
    «Налог на Skype - высшая мера дибилизма украинской власти. Сначала они хотели ввести налог на Интернет – не вышло, потом хотели заставить каждый Интернет-магазин арендовать офис – не вышло, дальше попробовали закрыть Ex.UA – опять мимо. С налогом на Skype снова ничего не выйдет. Вы опять заставите интернет-пользователей выходить на улицу, и в итоге отмените этот бред. В казне нет денег? Нужно меньше воровать!», – заявил Голубов.
    По словам Голубова, во всех европейских странах «политики воруют 5%, у нас 80%, а потом хотят компенсировать это идиотскими налогами».
    «Я считаю, что необходимо срочно вводить налог на глупые мысли чиновников и депутатов, потом поставить счетчики на унитазы в каждом доме, чтобы замерять, кто в Украине еще хорошо живёт, это и наполнит украинскую казну. Украинским пенсионерам уже ввели посекундную тарификацию на телефон, и теперь они не могут даже разговаривать по телефону, теперь хотят забрать эту возможность и у украинской молодежи. С такими темпами Украина перегонит Белоруссию, где уже нельзя заходить без специального разрешения на иностранные сайты, так и до Кубы не далеко», – заявил Голубов.
    Отметим глава НКРСИ в интервью «proIT» говорил не о «налоге на Skype», а о необходимости монетизировать интернет-услуги (то есть, дать операторам, а не государству, возможность заработать на сервисах вроде Skype).
    Однако многие СМИ сразу расценили его словам как попытку государства ввести дополнительный налог.

    ВідповістиВидалити
  46. Держкомтелерадіо хоче підняти зарплати режисерам, телеоператорам ОДТРК на 30%

    07-03-2012

    Має зрости оплата праці режисерів, звукорежисерів, телеоператорів, адміністраторів телевізійних передач
    Державний комітет телебачення і радіомовлення України підготував та направив Міністерству соціальної політики України пропозиції щодо збільшення розмірів заробітної плати до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про впорядкування умов праці працівників державних телеорганізацій, які не є журналістами». Таким чином рівень оплати праці працівників державних телерадіокомпаній може зрости в середньому на 30 % уже в поточному році, йдеться на сайті комітету.
    Пропозиції стосуються підвищення посадових окладів працівників державних телерадіоорганізацій.
    «У разі прийняття зазначеної постанови уряду оплата праці режисерів, звукорежисерів, телеоператорів, адміністраторів телевізійних передач та інших працівників ОДТРК (крім журналістів) здійснюватиметься на основі єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», - повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.
    Раніше ця категорія працівників залишалася чи не єдиною в країні, оплата праці яких урегульовувалась наказами Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном і Держкомтелерадіо.

    ВідповістиВидалити
  47. Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания на своей официальной странице в социальной сети Facebook сообщил, что по информации горячей линии Госкомтелерадио и ООО "Зеонбуд" первая партия приемников для просмотра эфирного цифрового телевидения (DVB-T2) уже прибыла в Украину. Планируется, что на полках магазинов они появятся в конце следующей недели.
    Представитель Нацсовета также попросил не забывать, что регулятор в этом вопросе может выступать только как ретранслятор информации переданной ООО "Зеонбуд". Также сообщается, что в ближайшее время заработает колл-центр ООО "Зеонбуд".
    Первые приемники для эфирной "цифры" на украинский рынок поставят компании Стронг-Украина и Ромсат, соответственно это будут Strong 8500 и TRIMAX TR-2012HD.
    Источник: mediasat

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Эфирное цифровое ТВ в Украине: тест первого ресивера (за матеріалами mediasat.net.ua )
      В начале этой недели журнал Mediasat уже писал о прибытии в Украину первой партии ресиверов, предназначенных для приема программ эфирного цифрового телевидения в формате DVB-T2.
      В техническую лабораторию журнала Mediasat поступил первый рабочий образец такого приемника - Strong 8500. Данный аппарат специально изготовлен для приема цифрового эфирного телевидения в Украине и рекомендован провайдером национальной сети цифрового эфирного вещания ООО «Зеонбуд». В сет-топ-боксе предусмотрена поддержка бескарточной системы условного доступа (СУД) Irdeto Cloaked CA, которая была принята в качестве основной СУД для кодирования эфирного вещания. Соответствующая рекомендация провайдеру «Зеонбуд» была дана Национальным советом Украины по вопросам телевидения и радиовешания на заседании 12 октября прошлого года в связи с предложением Госкомтелерадио, который занимался разработкой нормативно-правовых документов для обеспечения населения эфирными приемниками.
      С более детальными техническими характеристиками ресивера Strong 8500 можно ознакомится на форуме журнала Mediasat.
      Начало полноценных продаж Strong 8500 запланировано на следующую неделю. Ниже на видеороликах можно ознакомится с работой ресивера в сети. Отметим, что прием каналов осуществлялся в тестовой лаборатории журнала "Mediasat" (г.Киев), где кроме «Зеонбуда», которые осуществляет вещание в стандарте DVB-T2 вещают еще четыре провайдера в стандарте DVB-T. Так что не стоит удивляться, что телеканалов - 55, эта ситуация касается только Киевского региона. На остальной же территории Украины работают четыре мультиплекса и каналов будет приниматься только 32.
      З детальною інформацією можна ознайомитися тут: mediasat.net.ua/content/news_all/8272/

      Видалити
    2. Вторая партия приемников для цифрового эфирного вещания в количестве 200 тыс. будет поставлена в Украину в апреле 2011 г. Об этом «proIT» сообщили в компании «Зеонбуд».
      Как отметили в компании, первая партия приемников (200 тыс.) была поставлена в марте. Из которой 10 тыс. приемников ушли в регионы Украины.
      Приемники были поставлены компаниями Strong и Romsat.
      «Strong и Romsat имеют мощности для обработки (тестировать и активировать) около 10 тыс. приставок в день для дальнейшей продажи», - заявили в «Зеонбуд».
      В компании подчеркнули, что через 2- 3 месяца должны появиться новые поставщики телеприставок.
      В «Зеобуд» также рассказали, что конверты с предложениями по поставкам бюджетных тюнеров участниками тендера будут раскрыты, ориентировочно, на следующей неделе. Напомним, что в Украину будет поставлено около 700 тыс. за 350 млн. грн. бюджетных средств.

      Видалити
  48. Міський голова Рівного Володимир Хомко повернувся із Канн, де отримував нагороду у рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13».
    - Цей рейтинг для нас несподіваний, - зазначив мер. - Я не відслідковував результати. Подали інформацію та й подали. Рейтинг проводився міжнародною газетою Financial Times, тому його можна вважати об’єктивним.
    Згідно з результатиами рейтингу Рівне зайняло 10 сходинку серед мікро-міст Європи (250 тис. населення) з найбільшою економічною ефективністю. Серед призерів також міста Польщі, Сербії, Латвії, Литви, Росії, Грузії, Болгарії, Румунії, Туреччини.
    - Сама нагорода з чисто меркантильної точки зору не дуже цінна. Вона не із золота, не зі срібла. Але інформація про те, що наше місто котується, потрапить у всі серозні видання, в тому числі Financial Times. Сподіваюсь, це стане сигналом для потенційних інвесторів. Я гарантую, що у Рівному не буде побудований металургійний чи хімічний комбінат. Просто нема де його будувати. Тому розраховуємо на малий і середній бізнес. У нас дуже багато офісів, є багато хороших приміщень. І ми зацікавлені, щоб такий бізнес, який не потребує закупки якихсь великих конвеєрів, техніки, відкриття кар’єрів, був започаткований у місті.
    На переконання мера, потрапити у рейтинг Рівному дозволила саме інфраструктура.
    - У нас хороші дороги. Якщо їхати на Київ та Львів, мабуть, кращої дороги в Україні не знайдете. У нас є залізниця, у нас є аеропорт, у нас є безмежні поклади хорошої питної води, у нас є недорога, але кваліфікована робоча сила, бо були хороші підприємства, а тепер люди залишились без роботи. Це чинники, які могли б зробити наше місто в недалекому майбутньому привабливим для інвестицій. Одним з питань було й корупція і легкість оформлення документів. Але, мабуть, ми непогано виглядаємо на фоні інших міст, якщо нас відзначили у нашій категорії, - зазначив Володимир Хомко

    ВідповістиВидалити
  49. В Ровно коммунальщики демонтировали кабели «Воли»
    «proIT» // 15.03.2012
    В Ровно коммунальные службы демонтировали телекоммуникационные сети компании «Ровно ТВМ» (входит в группу «Воля») в многоэтажке по улице Мицкевича 11.
    Как рассказали «proIT» в компании «Воля», демонтаж сетей коммунальщики объяснили отсутствием у компании проектной документации на установку в подъездах трубопровода, через который должны были пролегать телекоммуникационные сети.
    В то же время, как утверждают в «Воле», необходимые документы у компании были.
    «Сейчас мы поставили новое оборудование и восстанавливаем предоставление услуг в этом доме, поскольку в результате демонтажа абоненты остались без интернета», – рассказали в компании.
    На данный момент «Воля» готовит документы для подачи судебного иска против коммунальных служб Ровно.
    За адресою Міцкевича,11 знаходиться бувша 10, зараз СФЕРА ТБ, представництво 5 каналу, СТБ, радіо ЕРА та РЕТРО. Схоже на гнилий наїзд. Що ж Ви, пане ДАЮК...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Большевики з ЖКП Галузеве/здається так/ через народного комісара Сашка хочуть експропріювати власність ВОЛІ? А хто-хто в ЖКП імярек директор, чи не чійсь сват/зять/брат тощо?

      Видалити
    2. Чутки з цього приводу не несуть ознак достовірності але і не додають впевненості у світлому/чесному/ майбутньому...

      Видалити
    3. Пещерні методи впровадження, в т.ч. і елементів цифрового ТБ на рівні держави І МІСТА РІВНЕ призведуть до анекдотичних ситуацій - бідні отримають по УКРПО.../яка до речі заробить на розсилці 20 000 000 грн./ якісь сет-топ-бокси/без антен і т.д., хтось купить за 500-600...800 грн., спробує спіймати 33 ТВК ДМХ з Антополя і ... в черговий раз "главспеци" з подивом для себе зясують, що зони невпевненого прийому /тіні/ по Рівному не зменшились а збільшились. Хто памятає кінець 90 початок 2000 років - подібна ситуація була з впровадженням ДМХ діапазону. А для цифрового прийому немає такого поняття як "сніжить", сигнал або є або немає. Зона "тіні" для міста 60-70%. А кабельщики не готові да і не зобовязані роздавати на халяву 32 канали "цифри". От люди з коробками до Сашка Даюка і прийдуть. Саме час згадати перспективний проект "Електронне місто Рівне", звичайно з врахуванням того, що з моменту його створення в 2009 році багато потрібно підкоректовувати. Інакше, хлопці, ховайся. Пенсіонери ноги повикручують...

      Видалити
    4. Доходи від надання послуг передачі і прийому телевізійних та радіопрограм, радіозв'язку за січень 2012 року становили 182,8 млн гривень (у тому числі 124,6 млн грн - за надання послуг населенню), що на 9,4% більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.
      Із цих коштів доходи кабельного телебачення зросли на 6,3%, у порівнянні із січнем 2010 року, і становили 126,4 млн гривень (у тому числі 123,9 млн грн - за надання послуг населенню). Доходи від супутникового телерадіомовлення зросли на 37,3% і становили 2,2 млн грн (при цьому за надання послуг населенню - 0,2 млн грн).
      Доходи від надання послуг проводового мовлення теж зросли на 35,9%, у порівнянні із січнем 2010-го, і становили 21,3 млн гривень (у тому числі 17,7 млн грн - за надання послуг населенню). А доходи від нагляду та технічного контролю за використанням частот знизилися на 6% і становили 33,3 млн гривень. Усі дані наведені з урахуванням ПДВ.

      Видалити
    5. В регионы Украины были отправлены 10 тысяч приемников цифрового телевидения. Об этом заявил генеральный директор компании "Зеонбуд" Виктор Галич.
      Он также уточнил, что сет-топ-боксы ввезены в Украину компаниями Strong и Romsat, которые имеют обязательство отпускать приемники по цене не более 490 грн. с учетом НДС.
      "Перед отправкой для продажи в регионы каждый приемник активируется и проходит тест на работоспособность, т.е. устройства поступают к телезрителям в полной готовности к работе" - сказал Виктор Галич.

      Видалити
  50. Лидер "Сильной Украины" Сергей Тигипко получит пост заместителя председателя Партии регионов в случае слияния его партии с ПР.
    Об этом рассказал на брифинге в пятницу рассказал лидер фракции ПР Александр Ефремов, комментируя съезд партии, назначенный на субботу.
    "Я думаю, что сначала состоится первый этап съезда "Сильной Украины", который, надеюсь, примет решение влиться в Партию регионов. После этого делегация "Сильной Украины" примет участие в работе съезда Партии регионов. Съезд Партии регионов включит в состав партии людей, которые определились со вступлением, и примет решение о том, что Сергей Леонидович вступил в ПР", - пояснил Ефремов.
    "После чего ему (Тигипко) будет вручен партийный билет, он будет избран заместителем председателя парти и. После этого, очевидно, та делегация покинет наш съезд и проведет вторую часть съезда "Сильной Украины", где решит вопрос о юридическом роспуске партии", - добавил лидер фракции ПР.
    Отвечая на вопрос сколько мажоритарных округов для своих кандидатов получит Тигипко в случае слияния, Ефремов сказал:
    "Мы не можем отдать кому-то мажоритарный округ, человек может победить там, получив поддержку избирателей. Поэтому претендовать на округ можно только в случае высокого рейтинга в нем".
    Он также добавил, что на данный момент вычислить рейтинговых кандидатов невозможно, поскольку ЦИК не подсчитал количество округов, что не позволяет провести там соответствующие социологические исследования.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/16/6960745/16 березня 2012 р. о 13:41

      Віце-прем'єр Сергій Тігіпко домовився з Партією регіонів про призначення представників його партії заступниками голів 15 обласних державних адміністрацій.
      Про це пише газета Комерсант-Україна із посиланням на джерела, обізнані з ходом переговорів.
      Зокрема, у понеділок у Запорізькій області на цю посаду має бути призначений глава запорізької обласної організації "Сильної України" Андрій Гамов.
      Згідно з домовленостями, лідеру "Сильної України" обіцяна посада заступника голови Партії регіонів. Крім того, розглядається його кандидатура на посаду керівника виборчого штабу "регіоналів" на виборах до Верховної Ради.

      "Передбачається, що на цій посаді Тігіпко буде публічною особою. Відповідати за касу й апаратну роботу будуть інші люди",- повідомив високопоставлений співрозмовник у Партії регіонів.
      Як відомо, у суботу має відбутися з'їзд Сильної України. Вирішено, що з'їзд буде проводитися за закритими дверима.
      Місце й час проведення з'їзду також не анонсуються, але за інформацією видання, делегати зберуться в суботу о десятій годині ранку в київському готелі President Hotel. Прес-секретар партії "Сильна Україна" Євгенія Кравчук відмовилася назвати причину проведення закритого з'їзду.
      Очікується, що на з'їзді буде оголошено про ліквідацію Сильної України. У своєму відеозверненні до однопартійців, яке Тігіпко вивісив у своєму Facebook у четвер, він закликає їх вступати в Партію регіонів.
      "У партії "Сильна Україна" і Партії регіонів спільні цілі й спільні завдання. Я переконаний, що ми потрібні Партії регіонів, тому що ми можемо додати ініціативи, можемо додати в неї реформ. І це абсолютно необхідно сьогодні й владі, і суспільству",— заявив Тігіпко.

      Видалити
  51. Цитата з ОГО:
    - Проблем не було б, якби у будинку був власник, - прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. – Оскільки ЖКП було байдуже, і мешканцям було байдуже, то довбали хто де хотів. Із ОСББ все зрозуміло – власник, що хоче те і робить. Але 1200 будинків у місті власника не мають.
    Резюме - все хочуть народ до ОСББ подвинути, можливо така вказівка з САМОГО ВЕРХУ. Ну ясно, що чинуші гріють руки на всьому а на цьому особливо (читай ОСББ). А заплатить за все це народ, як завжди.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ось так коментують на сайті СФЕРА ТВ події у їхньому будинку/Міцкевича, 11/-
      -----------------------------------------------------------------------------
      Не місцевий
      Цікаво було б подивитися в очі цьому пану та запитати, що він зробив для того, щоб мешканці його ж міста отримували (сучасні)телекомунікаційні послуги. УЖКГ не встигає за темпами розвитку комунікацій, тому провайдери і створюють власні кабель-канали. А якщо вірити, що проект у оператора є та ще й узгоджений, то одразу видно мотиви даного демонтажу з боку місцевої влади.
      10:41 14.03.12
      333
      Теж мені , будівельник , розікрав високовольтний тепер на місто перейшов
      -----------------------------------------------------------------------------
      Варто пану Даюку переглянути недержавницьку позицію в якості помічника пана ХОМКА.

      Видалити
  52. Дійсно, амінь. Себто - капець.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Необхідно повторити:
      Два политические принципы Тодда
      1. Неважно, что вам говорят — вам говорят не всю правду.
      2. Неважно, о чем говорят — речь всегда идет о деньгах.

      Видалити
  53. 20.03.2012 14:22
    Фінансова інспекція закликає громадян повідомляти про порушення при використанні бюджетних коштів
    Також інспектори очікують на повідомлення про нецільове використання державного і комунального майна. Для цього достатньо зателефонувати на номер 26-44-35, який працює щодня окрім вихідних та святкових днів.
    Аналогічні телефони довіри діють у всіх районах Рівненської області.

    ВідповістиВидалити
  54. Сьогодні, 21 березня 2012 року, на засіданні Національної ради підбито підсумки конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів. Рішення про його проведення ухвалено регулятором 21 грудня 2011 року, оголошення оприлюднене в газеті «Голос України» 28 грудня.
    На конкурс було виставлено 5 телеканалів у таких населених пунктах: Єнакієвому, Селидовому, Кіровську, Краматорську Донецької обл. та місті Запоріжжі та 24 радіочастоти: в Євпаторії АР Крим, Овручі та Олевську Житомирської обл., Добрянському Закарпатської обл., Верховині Івано-Франківської обл., місті Києві, Біловодську, Білолуцьку, Зоринівці, Марківці Луганської обл., 2 частоти у Львові, Болграді, Великій Михайлівці, Кодимі, Котовську, Тарутиному, Фрунзівці Одеської обл., Гребінці Полтавської обл., місті Рівному, Великому Бурлуці Харківської обл., Тальному Черкаської обл., Новодністровську та Путилі Чернівецької обл.
    Переможцями визначено:
    Телебачення
    • 38 ТВК у м. Кіровському Донецької обл. – ТОВ «Телерадіокомпранія «Дон-інфо», м. Кіровське Донецької обл.;
    • 24 ТВК у м. Краматорську Донецької обл. – ТОВ «Телерадіокомпанія «Сат-Плюс», м. Слов’янськ Донецької обл.;
    • 64 ТВК у м. Запоріжжі – ТОВ «Телеканал «Тоніс»;
    Радіо
    • Частота 106,8 МГц у м. Євпаторії, АР Крим – «ТОВ «Телерадіокомпанія «Радіо кохання»;
    • Частота 107,2 МГц у м. Львові – ТОВ «Бюро ідей», м. Київ;
    • Частоти 67,82 МГц у м. Львові – «Телерадіокомпанія «Еммануїл», м. Київ;
    • Частота 105,2 МГц у м. Тальному Черкаської обл. – НРКУ (програма УР-1)
    На жаль, на більшість із виставлених на конкурс телерадіоканалів претендентів не виявилося, тому ці телеканали і радіочастоти віднесені до резерву Національної ради.
    На дві частоти, а саме: 103,6 МГц у смт Верховині Івано-Франківської обл. та 68,24 МГц у м. Рівному було по одному претендентові, але представники цих компаній не з’явилися на засідання Національної ради і не представили своїх програмних концепцій, тому ці частоти також віднесені до резерву Національної ради.

    ВідповістиВидалити
  55. Ежедневно традиционное телевидение просматривают 69% жителей Украины. Об этом «proIT» сообщила пресс-служба Независимой ассоциации телерадиовещателей (НАМ).
    НАМ ссылается на данные руководителя направления маркетинговых исследований Киевского международного института социологии (КМИС) Александра Красновского, согласно которому 16% опрошенных просматривают ТВ через Интернет, 37% респондентов слушают радио через приемники/мобильный телефон и 11% - слушают его в сети.
    По данным директора департамента медиа-исследований компании GFK Ольги Росмановой, прослушивания радио через Интернет ежегодно растет на 10% - согласно исследованию, проведенного компанией GFK, за последний месяц через Интернет радио слушали 24% радиослушателей в возрасте от 16 до 50 лет.

    ВідповістиВидалити
  56. 03.04.2012 РОКУ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ НА ПОВТОРНИЙ “ЦИФРОВИЙ КОНКУРС” В МУЛЬТИПЛЕКСАХ МХ-5 (РЕГІОНАЛЬНІ ТА МІСЦЕВІ МОВНИКИ).
    ДУБРОВИЦЯ
    КУЗНЕЦОВСЬК
    АНТОПІЛЬ (РІВНЕ)
    Ймовірні претенденти на 2 місця по Рівному:
    Місцеві – ТОВ ТРК РИТМ та ТОВ ТРК РІВНЕ 1
    (ТОВ ТРК СФЕРА ТБ участі не бере).
    Регіональні – ТРК ЕРА, канал 24, Малятко ТБ, ZIK, UBR, Tvi.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Независимая ассоциация телерадиовещателей обжаловала в Окружном административном суде г. Киева решения Национального совета Украины по вопросам телевидения и радиовещания от 15 апреля 2011 г. о конкурсных условиях на региональное цифровое вещание.

      В частности речь идет о двух решениях:

      1) № 823 «Об утверждении конкурсных условий на получение лицензии на свободных каналах в многоканальной телесети МХ-5 в стандарте DVВ-Т2 (МРЕG-4) (территориальная категория вещания - региональное и местное вещание)»

      2) № 824 Об объявлении конкурса на получение лицензии на вещание на свободных каналах вещания многоканальной телесети МХ-5 (территориальная категория вещания - региональное и местное вещание).

      Ассоциация просит откликнуться компании, которым Национальный совет по каким-то причинам отказал принять документы на участие в цифровом региональном (местном) конкурсе, проведенном 16-17 августа 2011 года.

      Рассмотрение дела назначено на 11 апреля.

      Видалити
    2. Бесплатное ТВ в Украине можно будет смотреть с мая (за матеріалами www.izvestia.com.ua)

      Заявку на бесплатное получение тюнера для приема эфирного телесигнала льготные слои населения могут подать до 1-го июля в управления социальной защиты населения по месту жительства. Об этом во время прямой линии в газете «Известия в Украине» заявил глава Государственного комитета телевидения и радиовещания Украины Александр Вячеславович Курдинович.

      «В среднем после оформления заявки на тюнер и формирования списков на местах доставка в регионы займет около месяца. Сейчас мы развернули масштабную информационную кампанию среди населения. Так что первые тюнеры пенсионеры и инвалиды, которые уже подали заявки, смогут получить уже в начале мая», - пояснил эксперт.
      Озвучена цена на ТV-тюнеры для бесплатного просмотра телевидения
      По данным Александра Курдиновича, сейчас на территории Украины эфирный сигнал принимают 55% домохозяйств, кабельный - 35%, а спутниковый – 10 %.
      «Во время этой кампании мы будем изучать спрос среди льготных категорий населения. В основном, интересуются одинокие пенсионеры, инвалиды или семьи, в которых растет ребенок-инвалид. В случае чего, будем просить премьер-министра выделить деньги на новую партию тюнеров для украинских граждан», - пообещал глава Государственного комитета телевидения и радиовещания.
      Напомним, до 2015 года Украина переходит на цифровое телевидение. Это значит, что посмотреть телевизор можно будет только с помощью ТV-тюнера.

      Видалити
    3. МТС впроваджує індивідуальне пакетування для передплатників «Домашнього ТВ», при якому абоненти зможуть самостійно формувати список телеканалів, повідомляє CNews.
      Абонентам пропонується більше 40 рейтингових каналів з абонплатою від 1 до 299 рублів. Серед них, зокрема, − мережа каналів Discovery, TiJi, «Наука 2.0», АXN Sci-Fi, XXL, Blue Hustler, «Нічний клуб», «Спорт 2», Gulli, Mezzo, MGM, «Дитячий», «Єврокіно», «Футбол», «Бізнес Про». Замовити канали можна безпосередньо в меню телевізійного тюнеру.
      Послуги індивідуального пакетування доступні поки що лише мешканцям Москви та Московської області.
      Для того щоб скористатися можливостями індивідуального пакетування, з початку квітня 2012 року абоненти мають можливість підключити пакет «Базовий» (76 телеканалів).
      Також користувачам «Домашнього ТБ» доступні 7 тематичних пакетів з оновленої лінійки із щомісячною платою від 50 руб.: «Калейдоскоп», Discovery, «НТВ Плюс Кіно», «НТВ Плюс Спорт», «Viasat», «Еротика» і HD .
      «Сьогодні телебачення повинне гнучко підлаштовуватися під потреби кожного глядача і пропонувати широкий вибір інтерактивних функцій, щоб успішно конкурувати з інтернетом за увагу аудиторії. Тому ми впроваджуємо принципово новий формат формування передплати на канали в рамках послуги «Домашнє ТБ» − що дозволяє телеглядачеві платити лише за ті канали, які йому цікаві.
      Завдяки багатим можливостям інтерактивного ТБ − від перемотування програми і її запису до перегляду новинних порталів і спілкування в соціальних мережах − телебачення підлаштовується під індивідуальні потреби кожного користувача», − відзначає директор з розвитку фіксованого бізнесу МТС Дмитро Багдасарян.
      У найближчому майбутньому МТС планує розширити надання послуги індивідуального телебачення і на інші регіони Росії.

      Видалити
  57. «Цифра» прийшла на Рівненщину

    У торгівельну мережу Рівного надійшли перші партії перетворювачів цифрових сигналів, так звані «сеп-топ-бокси». Незважаючи на їхню досить високу ціну – 600 гривень, населення почало розкуповувати електронні пристрої. Однак гостро постало питання встановлення приймальних антен: колишні мережі колективного прийому телепрограм практично не придатні, а нових просто не існує – їх поки що нікому споруджувати та обслуговувати. Не виключено, що найближчим часом на дахах міських багатоповерхівок знову виросте ліс антен, що неодмінно призведе до пошкодження покрівель будинків. Не менш важливою проблемою буде й ремонт та сервісне обслуговування обладнання.
    Аби випередити небажані події, в Рівненській обласній державній адміністрації за круглим столом за участі заступника голови Олексія Губанова зібралися представники організацій, котрі мають безпосередній стосунок до впровадження систем цифрового телебачення в регіоні. Своє бачення вирішення низки проблем, пов’язаних із впровадженням загальнонаціонального проекту, висловили на нараді представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Рівненській області Дмитро Тарасюк, директор Рівненської філії Концерну РРТ Віктор Талімончик, начальник Рівненської філії Українського державного центру радіочастот Олександр Кужель та Федір Наконечний, представники комерційних структур організовані в ІНІЦІАТИВНУ ГРУПУ, які виявили бажання встановлювати та обслуговувати технологічне обладнання для приймання телепрограм у цифровому форматі та представили проект ЄДИНОЇ МУЛЬТИСЕРВІСНОЇ ТРАНСПОРТНОЇ МЕРЕЖІ для міста та області, що включає мережу сервісів та власні канали доставки та виробництва контенту.
    Наступну подібну нараду заплановано провести у першій половині травня ц.р., після того, як буде одержано відповідні роз’яснення з Держкомтелерадіо України. Саме до цієї державної установи з низкою конкретних запитань уже звернулися керівники облдержадміністрації.

    ВідповістиВидалити
  58. Вещатели хотят убрать из регионального цифрового эфира компании-пустышки
    «ЛИГАБизнесИнформ», «proIT» // 11.04.2012
    Независимая ассоциация вещателей пытается через суд добиться отмены выдачи лицензий на цифровое ТВ ряду родственных компаний, передает «ЛигаБизнесИнформ».В Окружном административном суде Киева сегодня будет рассматриваться иск ассоциации, которая хочет отменить результаты цифрового конкурса в регионах.
    В иске также заявлено требование об отмене решений о выдаче лицензий пятерке компаний - Ариадна ТВ, Новый формат ТВ, Партнер ТВ, Лидер ТВ и ТВ Выбор.
    Все компании связаны между собой через учредителей. По информации «proIT» первые три имеют общего соучредителя – Виталия Морозова. «ТВ Выбор» возглавляет Александр Андриященко, он же – соучредитель «Ариадны ТВ». Директор «Лидера ТВ» - Юрий Пузыренко, он же – соучредитель «Партнер ТВ».
    «В прошлом году документы на конкурс сначала должны были подаваться до 20 июня, а эта пятерка была создана где-то 12 июля. У этих компаний пересекаются учредители, директора, уставы, программа. И эта пятерка, в результате того, что был продлен срок подачи документов, получила лицензии фактически на четверть каналов, которые лицензировались», - заявили в ассоциации.
    «Если суд удовлетворит наши исковые требования, в результате освободится четверть ресурса, которая была отдана фирмам-однодневкам. И этот ресурс будет выставлен на конкурс», - подчеркивают в НАМ. Кроме того, если результаты конкурса отменят, всем участникам вернут конкурсную гарантию, которая для региональных вещателей составляет 10% от лицензионного сбора (от 280 грн. до 9,6 тыс.грн., в зависимости от населенного пункта).

    ВідповістиВидалити
  59. Цифра дня: На льготные приставки выделят еще 100 млн.грн. (за матеріалами biz.liga.net)

    Кабинет Министров Украины предлагает увеличить бюджетные средства на льготные ТВ-приставки
    Соответствующее предложение содержится в проекте закона N10317 от 9 апреля 2012 года о внесении изменений в закон о госбюджете на 2012 год.
    В частности, в пояснительной записке к проекту говорится: "с целью приобретения средств приема сигналов цифрового телерадиовещания расходы по бюджетной программе "Обеспечение населения средствами приема сигналов цифрового телерадиовещания" увеличены на 100 млн.грн". То есть, в случае, если проект будет принят, на льготные приставки из бюджета выделят более 450 млн.грн.
    Также, вчера в Государственном комитете телевидения и радиовещания (Госкомтелерадио) были раскрыты тендерные предложения от производителей приставок. Предварительно о своем участии заявили четыре компании, но документы подали только Ромсат и Strong Ukraine. В первом случае, приставка стоит 487 грн. за единицу, во втором - 486,80 грн. То есть, разница в цене составляет 20 коп.
    Ранее глава комитета Александр Курдинович говорил о том, что главным фактором при определении победителя будет цена.
    Победителя тендера должны назвать в апреле этого года.

    ВідповістиВидалити
  60. Победителем в тендера на поставку льготных ТВ-приставок для приема цифрового сигнала стала компания Strong Ukraine, передает «ЛІГАБізнесІнформ».
    Производитель должен будет поставить льготным категориям населения приставки для приема сигнала в формате DVB-T2 в национальной сети цифрового эфирного вещания.
    Предварительно о своем участии в конкурсе заявили четыре компании, но документы подали только Ромсат и Strong Ukraine. В первом случае была предложена стоимость приставки на уровне 487 грн. за единицу, во втором - 486,80 грн., то есть разница в цене составляет всего 20 коп.
    На обеспечение приставками малоимущих из бюджета-2012 будет выделено более 350 млн.грн. На рассмотрение парламента вынесен законопроект, нормы которого, в частности, предусматривают увеличить соответствующие бюджетные расходы еще на 100 млн.грн.
    «В конкурсе победила Strong Ukraine, поскольку предложила телетюнер по более низкой цене», - отметил глава Госкомтелерадио Александр Курдинович. Он также сообщил, что устройства, участвовавшие в конкурсе, были проверены на способность принимать сигнал цифрового эфирного вещания.
    За бюджетные средства будет закуплено 685 тысяч приемников. По приблизительным подсчетам, на закупку приемников будет выделено около 333 млн.грн., причем более 30% от этой суммы вернется в бюджет, поскольку состоят из таможенного сбора и НДС.
    Компания поставит тюнеры по цене в 486,80 грн. за штуку, что на 20 копеек дешевле, чем предложение от Румсат. Также в Госкомтелерадио сообщили, что на следующей неделе комитет займется вопросом почтовой доставки. По словам представителя тендерного комитета Госкомтелерадио Дмитрия Кравченко, комитет будет проводить переговоры с Укрпочтой о возможности закупки услуги у одного участника.
    «Это единственная компания, тарифы которой регулируются государством», - отметил он. Доставка будет осуществляться ориентировочно в течение месяца.
    Также в комитете напомнили, что желающие приобрести тюнер должны подать заявку в управление соцзащиты до 1 июля, но в принципе срок сбора заявлений может быть продлен.
    По поводу возможной закупки дополнительной партии тюнеров еще на 100 млн.грн., в Госкомтелерадио отметили, что в таком случае будет объявлен еще один тендер, в котором, возможно, примут участие больше компаний. В том числе это могут быть украинские производители.
    Напомним, в Украине осуществляется переход на цифровое телевизионное вещание. Провайдером сети эфирного цифрового вещания является компания Зеонбуд. Сейчас в сети Зеонбуда уже идет вещание тех телерадиокомпаний, которые победили в конкурсе на частоты. Всего в цифровом пакете будет доступно 32 канала - 28 общенациональных и 4 региональных.
    Цифровой сигнал стандарта DVB-T2 кодируется, и для просмотра эфирного ТВ понадобятся специальные тюнеры. Первая партия таких декодеров уже поступила в Украину и была распродана. По предварительным прогнозам, украинцы купят около миллиона устройств в этом году. Первую партию приставок для цифрового ТВ раскупили за 4 дня.
    Кроме распространения через розничную сеть, в 2012 году планируется обеспечить ТВ-приставками около 695 тыс. малообеспеченных семей.

    ВідповістиВидалити
  61. Апеляція у справі по цифровому конкурсу розглядатиметься 17 квітня

    13-04-2012

    Суд розглядатиме апеляційні скарги ТВі і ТРК «Ера»

    Апеляційний адміністративний суд міста Києва 17 квітня розглядатиме апеляційні скарги телеканалів ТВі, ТВinfo (ТОВ «Інфо24»), «ТВі-Культура» (ТОВ «Медіа інфо») і ТРК «Ера», які оскаржують результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Про це «Телекритику» повідомив директор телеканалу «Малятко-TV» Володимир Кметик.
    За його словами, попри те, що він отримав повідомлення та запрошення на судове засідання, в ухвалі про прийняття скарг до провадження і відкриття провадження йдеться лише про канали групи ТВі і ТРК «Ера». Чи прийнята до провадження апеляційна скарга від його каналу, пан Кметик не знає.
    Нагадаємо, 12 січня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у повному обсязі в задоволенні позовних вимог телеканалів ТВі, ТВinfo (ТОВ «Інфо24»), «ТВі-Культура» (ТОВ «Медіа інфо»), «Малятко ТВ» і ТРК «Ера», які оскаржували результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах.

    «Телекритика»

    ВідповістиВидалити
  62. Апеляційний суд відмовив у скасуванні результатів цифрового конкурсу

    17-04-2012

    Суд залишив у силі рішення першої інстанції

    Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення першої інстанції про відмову в задоволенні позовних вимог телеканалів, які оскаржують результати цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах. Таке рішення оголосив 17 квітня головуючий суддя Олександр Беспалов.
    Апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг телеканалів ТВі, ТВinfo (ТОВ «Інфо24»), «ТВі-Культура» (ТОВ «Медіа інфо»).
    Водночас він частково задовольнив у мотивувальній частині позовну скаргу ТРК «Ера», яка говорила про те, що деякі з їхніх позовних вимог у першій інстанції не розглядалися. Апеляційний суд розглянув ці вимоги, але підтвердив рішення першої інстанції про відмову в задоволенні позову.
    Представники ТРК «Ера» і ТВі сказали «Телекритиці», що оскаржуватимуть це рішення в касаційній інстанції.
    Зазначимо, що 17 квітня відбулося перше й останнє засідання апеляційного суду. За словами апелянтів, вони з невідомих причин не отримали повісток на це засідання.
    Суд розглядав апеляції лише ТРК «Ера» і групи каналів ТВі. Апеляційна скарга каналу «Малятко-ТВ» не була прийнята до провадження, оскільки, за словами судді, була подана з порушеннями встановленого порядку.
    Нагадаємо, 12 січня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у повному обсязі в задоволенні позовних вимог телеканалів «Малятко-ТВ», ТВі, ТВinfo, «ТВі-Культура», і ТРК «Ера», що оскаржують результати цифрового конкурсу. Суд першої інстанції майже повністю погодився з аргументами відповідача - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а твердження позивачів щодо порушень регулятором низки законів до уваги не взяв.
    «Телекритика»

    ВідповістиВидалити
  63. Апелляционный суд оставил «Эру» и ТВi без «цифры»
    «Телекритика» // 18.04.2012
    Киевский апелляционный административный суд оставил в силе решение первой инстанции об отказе в удовлетворении исковых требований телеканалов, которые оспаривают результаты цифрового конкурса на места в общенациональных цифровых мультиплексах. Такое решение огласил 17 апреля председательствующий судья Александр Беспалов, пишет «Телекритика».
    Апелляционный суд отказал в удовлетворении апелляционных жалоб телеканалов ТВi, ТВinfo (ООО «Инфо24»), «ТВi-Культура» (ООО «Медиа инфо»). При этом апелляционная жалоба канала «Малятко-ТВ» не была приобщена к производству, поскольку, по словам судьи, была подана с нарушениями установленного порядка.
    Одновременно он частично удовлетворил в мотивировочной части исковую жалобу ТРК «Эра», в которой говорилось о том, что некоторые из исковых требований канала в первой инстанции не рассматривались. Апелляционный суд рассмотрел эти требования, но подтвердил решение первой инстанции об отказе в удовлетворении иска.
    Представители ТРК «Эра» и ТВi сказали, что намерены обжаловать это решение в кассационной инстанции.

    ВідповістиВидалити
  64. Нацрада не змогла зібрати кворум для підбиття підсумків конкурсу на місця в МХ-5
    24-04-2012
    Збереться вже після 9 травня
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала заплановані на 24-25 квітня засідання з підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне та місцеве мовленя).
    Як оголосив конкурсантам голова Нацради Володимир Манжосов, регуляторний орган не зміг зібрати кворум (шість осіб). На засідання зібралися лише четверо членів Нацради: Володимир Манжосов, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак, Оксана Єлманова. Не були присутніми Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов. Зі слів пана Манжосова, вони відсутні через хворобу.
    «Ми прогнозували ще вчора, що сьогодні в нас не буде однієї людини. Але, на жаль, сьогодні ми не маємо трьох членів Національної ради, які захворіли», - сказав пан Манжосов.
    Він повідомив конкурсантам, що підбиття підсумків конкурсу відбудеться вже після травневих свят (після 9 травня). «На жаль, ми не можемо бути впевнені, що завтра буде кворум. А на травневі у багатьох із вас є плани», - пояснив він.
    Кінцевий термін підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спливає 2 червня. За словами Володимира Манжосова, Нацрада поспішала завершити конкурс у квітні, «тому що розуміла, що будуть травневі свята, що буде нарада-семінар у Луцьку та візит делегації Нацради до аудіовізуальної ради Франції». Тепер регулятор вноситиме корективи у свої плани.
    Оксана Єлманова запропонувала, якщо конкурсанти цього хочуть, заслухати їхні презентації 24 квітня, без кворуму, хоча це і є порушенням процедури. Однак Володимир Манжосов наголосив, що це може бути підставою для оскарження конкурсу в суді. «Тому ми не будемо експериментувати і слухати вас сьогодні, а потім приймати рішення», - сказав він представникам телекомпаній.

    «Телекритика»

    ВідповістиВидалити
  65. Нацрада планувала визначити переможців конкурсу 23 травня, а тепер отримала постанову суду, яка затримує процес

    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала підбити підсумки конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (регіональне та місцеве мовлення) 23 травня. Однак розгляд цього питання може бути відкладено через постанову суду за позовом однієї з державних телерадіокомпаній. Про це «Телекритику» повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.
    За його словами, вчора (14 травня) Нацрада отримала постанову суду у справі за позовом Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК стосовно проведення цього конкурсу.
    Про що йдеться в постанові, пан Манжосов поки сказати не може. «Поки ми не розглянемо це питання, не побачимо оригіналу постанови, не порадимося з нашими юристами, доти ми не можемо визначити свою позицію (з проведення конкурсу)», - повідомив він.
    Нагадаємо, підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу планувалося 24-25 квітня. Однак Нацрада тоді скасувала заплановані засідання, оскільки не змогла зібрати кворум. На засідання не з'явилися Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов.
    Кінцевий термін підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спливає 2 червня.

    ВідповістиВидалити
  66. Прокурорськими перевірками встановлено, що службові особи Рівненської міської ради, діючи умисно за попередньою змовою з посадовими особами одного із ТОВ, шляхом підроблення актів про виконання робіт з аерофотозйомки та виготовлення цифрових ортофотопланів території міста Рівне, привласнили та розтратили бюджетні кошти в сумі 162 тис.грн., виділених з державного бюджету для виконання "Програми соціально-економічного розвитку міста Рівне на 2011-2015 роки".

    Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

    За цим фактом прокуратурою міста Рівне порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна щляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення). Триває досудове слідство.

    ВідповістиВидалити
  67. ПОРЯДОК ДЕННИЙ засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 29 травня 2012 року (вівторок) початок о 10.00 год.

    вул. Прорізна, 2

    Відкриття та затвердження порядку денного засідання Національної ради.
    Доповідає: В. Манжосов

    58. Про затвердження конкурсних умов.
    Доповідає: В. Манжосов
    59. Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення – регіональне та місцеве мовлення).
    Доповідає: В. Манжосов

    Голова Національної ради В. Манжосов

    ВідповістиВидалити
  68. Сплату грошового внеску під конкурсну гарантію здійснює окремо за кожен канал (програму) мовлення згідно поданих заяв безпосередньо претендент для участі в конкурсі. Не допускається сплата іншою юридичною або фізичною особою. Конкурсні документи розглядаються при підтвердженні сплати конкурсної гарантії відповідним документом (згідно зі ст. 31 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”). Грошовий внесок під конкурсну гарантію сплачується до завершення прийому документів.
    Попередньо сплачена конкурсна гарантія (конкурс оголошений рішенням Національної ради № 111 від 25.01.12 р.) буде зарахована під час проведення повторного конкурсу за умови підтвердження наміру взяти участь у цьому конкурсі, шляхом подачі відповідної заяви та платіжного доручення про сплату.
    Реквізити на сплату грошового внеску під конкурсну гарантію, а саме: Одержувач : УДКСУ у Шевченківському р-ні м.Києва, код ЗКПО 37995466,
    р/р № 31115056700011 в ГУДКСУ у м. Києві, МФО 820019.
    Поле "Призначення платежу": +;2659;101; ; ; ; ; ;
    Призначення платежу: Сплата грошового внеску під конкурсну гарантію за один канал мовлення з територією розповсюдження програм у _________ (місто, село, селище міського типу тощо) без ПДВ.

    Відповідно до ч. 4 ст. 25 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» повідомлення про проведення конкурсу публікується в засобах масової інформації, перелік яких визначається Національною радою, не пізніше ніж за 60 днів до закінчення подачі заяв на видачу ліцензії.
    Заяви на участь у конкурсі приймаються з 06.07.2012 за адресою:
    вул. Прорізна, 2, м. Київ, т. 234-97-13.

    Граничний термін подачі заяв на видачу ліцензії відповідно до п. „а” ч. 5
    ст. 25 Закону України „Про телебачення і радіомовлення” – по 06.08.2012 до 18.00.

    Граничний термін підбиття підсумків конкурсу відповідно до п. „б” ч. 5 ст. 25 Закону України „Про телебачення і радіомовлення” – по 05.10.2012.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
      З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ

      РІШЕННЯ № 815

      29.05.2012 м. Київ Протокол № 17

      Про повторне оголошення конкурсу на отримання ліцензії
      на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної
      телемережі МХ-5 (територіальна категорія мовлення —
      регіональне та місцеве мовлення)

      На виконання Постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 10 травня 2012 року №2а-5744/12/2670, керуючись Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору, статтею 25, 26 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”, Законом України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, Національна рада

      вирішила:
      1. Повторно оголосити конкурс на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 у стандарті DVB-T2 (MPEG-4) для територіальної категорії мовлення — регіональне та місцеве мовлення, з урахуванням рішення Національної ради „Про затвердження конкурсних умов” від 29.05.2012 № 814.
      2. Конкурсна гарантія встановлюється у розмірі визначеному у додатку до цього рішення.
      3. Затвердити текст повідомлення про проведення конкурсу згідно з додатком.
      4. Відділу зв’язків із засобами масової інформації та громадськими організаціями забезпечити публікацію повідомлення про проведення конкурсу у засобах масової інформації.
      5. Виконання цього рішення покласти на управління: науково-технічного і частотного розвитку, ліцензування телерадіомовлення, бухгалтерської служби та контрольно-аналітичне.
      6. Контроль за виконанням рішення покласти на голову Національної ради В.А.Манжосова.

      Голова Національної ради /підпис/ В. Манжосов

      Заступник голови Національної ради /підпис/ Л. Мудрак

      Видалити
  69. Нацрада написала відкритий лист Княжицькому

    20-09-2012
    PART 1
    «За останні десять років усі медіапроекти, які ви очолювали, закінчувалися голосними скандалами з приводу фінансової діяльності»
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася з відкритим листом до генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Нацрада пригадує сумний досвід менеджерської діяльності Миколи Княжицького та пов'язує нинішній скандал з відключенням ТВі з передвиборчою кампанією пана Княжицького. Відповідний лист надійшов також на адресу «Телекритики».
    Нацрада нагадує Миколі Княжицькому, що виборчі кампанії завершуються, а медійна діяльність залишається, і застерігає, що «неправдива інформація, поширювана вами, а також наклепи є свідченням вашої непрофесійності, непорядності та маніпулятивних технологій, які ви використовуєте упродовж своєї тривалої менеджерської діяльності».
    «Вам уже неодноразово вірили люди, вірили журналісти, однак за останні десять років усі медіапроекти, які ви очолювали, закінчувалися голосними скандалами з приводу фінансової діяльності», - йдеться в листі.
    Нацрада дорікає Миколі Княжицькому, що у 2010 році він переконував усіх, що канал ТВі закривають і в нього відбирають ліцензії, хоча саме на цих ліцензіях канал ніколи і не мовив. На переконання регулятора, пан Княжицький «красиво ввів в оману всю країну». «Насправді ж ви працювали і розвивалися, нарощували кількість глядачів телеканалу та отримали ще дві ліцензії: у Польщі - для каналу "ТВі Євро" та в Україні - для каналу "Інфо 24" у грудні минулого року. До речі, останній телеканал досі не розпочав мовлення. Очевидно, ви зберігаєте цю ліцензію для того, щоб роздмухати новий скандал», - припускає Нацрада.

    ВідповістиВидалити
  70. PART 2
    Регуляторний орган просить під час участі Миколи Княжицького у виборчій кампанії не вдаватися до погроз фізичних розправ та завдання шкоди як працівникам Національної ради, так і провайдерам програмної послуги, «про які вже є неодноразові свідчення».
    «Ми розуміємо, що вам не вигідно чути неодноразові роз'яснення Національної ради про непричетність до відключення каналу ТВі в кабельних мережах, інакше постає питання про вашу фінансову відповідальність і доведення компанії до межі банкрутства», - йдеться у відкритому листі.
    Нацрада пояснює, що на ній лежить відповідальність за впровадження цифрового мовлення і виконання закону «Про телебачення і радіомовлення». Через необхідність розширення універсальної програмної послуги відбувається масове відключення провайдерами деяких українських та іноземних каналів. Так, за даними Нацради, окрім телеканалу ТВі, також відключаються спортивний, музичний, бізнес-канал тощо. «Однак ці телеорганізації дбають про свою репутацію, а їхні менеджери не балотуються в народні депутати», - зауважує Нацрада.
    «Складається враження, що на жертовник вашого депутатства кладуться всі найбрудніші маніпулятивні методи, включно з методом маніпулювання українською громадою та формування з журналістів, які працюють на ТВі, агітаційно-пропагандистського департаменту», - йдеться в листі.
    Відмову ТВі від участі в незалежному моніторингу новин Національна рада розцінює як свідчення того, що Микола Княжицький не дотримуєтеся журналістських і політичних стандартів, а дбає лише про своє політичне майбутнє. «До речі, останні незалежні моніторинги свідчать, що ТВі є лідером незбалансованих політичних новин», - сказано в листі.
    За інформацією «Телекритики», неофіційно регуляторний орган не є таким категоричним щодо ТВі, оскільки представники Нацради почали вимагати від провайдерів відновити ТВі у своїх мережах.
    Це сталося після того, як 17 вересня президент України Віктор Янукович звернувся до членів Нацради з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі. Президент закликав Нацраду уважно розглянути всі заяви керівництва та співробітників ТВі щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами.
    Нагадаємо, що з 20 липня телеканал ТВі відключили вже понад 80 кабельних мереж по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

    «Телекритика»

    ВідповістиВидалити
  71. УП: Регіонал відзиває «наклеп»

    25-09-2012

    Депутат від Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відізвати свій законопроект щодо «наклепу».

    Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Партії регіонів.

    Він зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».

    «Зваживши всі обставини та виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприйматиметься щонайменше з острахом та недовірою», - заявив він.

    Депутат додав, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови.

    За його словами, він залишається на тих самих політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

    «Я вирішив на сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих самих політичних позиціях і переконаннях: у суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь та гідність кожної людини, а не тільки політика», - пояснив парламентарій.

    Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи «Відкрита розмова», де мав можливість обговорити свою ініціативу із представниками мас-медіа та журналістських організацій.

    «Після виборів я маю намір організувати серію «круглих столів», у яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та науковці. Після широкого обговорення і вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір подати його на розгляд парламенту», - зазначив політик.

    Як відомо, у вівторок в інтернеті стартувала акція протесту проти «регіонального» законопроекту про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.



    «Українська правда»

    ВідповістиВидалити
  72. Тож щоб не потрапити в ситуацію, коли Ви приходите в день виборів на дільницю, аби проголосувати, а Вас у списку виборців немає, слід завчасно перевірити це у Вашій ДВК. Особливо повинен насторожити факт, якщо до 13 жовтня Ви не отримали від ДВК іменне запрошення, яким Вас повідомляють про включення до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування.

    Детальніше про те, коли, де і як перевірити свою наявність у списках виборців розповідає юрист РОГО «Комітет виборців України» Мирослава Примак.

    Якщо Ви громадянин України та Вам виповнилося або на день голосування виповниться 18 років, то Ви повинні бути включені до списку виборців за виборчою адресою відповідно до відомостей Державного реєстру виборців і лише на одній виборчій дільниці.

    Відповідно до Закону «Про вибори народних депутатів України» дільничні виборчі комісії мають отримати попередні списки виборців до 7 жовтня включно. Наступного дня після отримання цих списків відповідні ДВК у своєму приміщенні повинні надавати їх для ознайомлення виборцям. Отже, з 9 жовтня Ви можете прийти на виборчу дільницю та перевірити, чи включені Ви або Ваші рідні в список виборців, чи правильно зазначені прізвища, імена, по батькові та повні адреси місця проживання.

    Якщо сталося, що Вас з невідомих причин немає в списку виборців або є неточності, технічні описки відносно Ваших персональних даних, то Ви повинні особисто звернутися або до відповідної ДВК, або до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців (в тому числі про включення, виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися).

    Пам’ятайте, якщо, наприклад, виборець за станом свого здоров’я не може самостійно подати вказану заяву, то за його зверненням відповідна ДВК повинна забезпечити прийняття в нього заяви в інший спосіб.

    До заяви слід додати документ чи його копію, який засвідчуватиме те, що Ви вкажете в такому зверненні. Наприклад, копію сторінок паспорта, які підтверджують реєстрацію Вашого місця проживання за певною адресою. Заяви про уточнення попереднього списку виборців можна подавати включно до 23 жовтня.

    Якщо Ви подали заяву про уточнення списку виборців, то виборча комісія повинна її розглянути протягом одного дня, прийняти рішення про передачу такої заяви до органу ведення Державного реєстру виборців та невідкладно направити його із заявою та додатками до цього органу. Про результат рішення органу ведення Державного реєстру виборців щодо Вашої заяви Ви можете дізнатися безпосередньо в ньому або у відповідній ДВК.

    Крім того, з вказаних питань кожен виборець може звернутися з адміністративним позовом до місцевого загального суду. Однак таке звернення є крайнім заходом. Тому радимо всі питання щодо неточностей спочатку пробувати вирішувати в позасудовому порядку через звернення до ДВК або органу ведення Державного реєстру виборців. І лише за неможливості їх вирішити таким способом – звертатися до суду.

    Рішення суду про внесення змін до попереднього списку виборців Ви маєте подати до органу ведення Державного реєстру виборців або до ДВК. А якщо Ви його отримали після 23 жовтня, то лише безпосередньо до Вашої дільничної виборчої комісії.

    За 2 дні до дня голосування, тобто, до 25 жовтня включно, відповідним ДВК передають вже уточнені списки виборців. Зміни до уточнених списків вносить голова або заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії на підставі рішення суду та повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців.

    В день голосування зміни до уточненого списку виборців вносяться виключно на підставі рішення суду.

    ВідповістиВидалити
  73. ПРОСТА АРИМЕТИЧНА ДІЯ
    11 000 000 / 2 719 = КОЖНОМУ!!! МЕШКАНЦЮ СЕЛА ПО НОУТБУКУ + ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ + НЕПЕРЕРВНЕ НАВЧАННЯ ПРОТЯГОМ ЖИТТЯ/ПК/. О!!!

    ВідповістиВидалити
  74. З появою комерційного телебачення, виникла нова сфера бізнесу - купівля/продаж рекламного часу на телебаченні.
    До теперішнього часу ця сфера діяльності структурується, і інституалізується. Склалися професійні організації, які продають (селлери) або купують (баєри) рекламний час.
    У цій статті мова піде про технології переговорного процесу між цими основними суб'єктами телевізійно-рекламного ринку.


    Продавці часу.
    Телевізійний канал, отримавши ліцензію на мовлення, набуває права на продаж частини свого ефірного простору для розміщення реклами. У каналу є кілька варіантів реалізації цього права: один варіант, коли в каналу існує власна служба продажів, другий - коли існує зовнішня служба продажів (причому вона може належати як в тій чи іншій мірі засобам масової інформації, так і бути абсолютно зовнішньої, незалежної), і третє - комбінована система, коли існує і те й інше.



    Якщо канал виявляється в програші, він починає саботувати розміщення, щоб підштовхнути продавця до зміни гарантії. Умовно кажучи, ринок зростає, продавцю потрібні великі обсяги, а канал каже, що не може їх надати за якимось творчим міркуванням, хоча першопричиною є те, що він хоче більше грошей.
    Зворотній ситуація, коли прийняті гарантійні зобов'язання виявилися просто фізично нездійсненними учасниками на тлі обсягів ринку. Вони просто розірвали контракт і пішли, тому що ніхто не буде довго платити нереальну гарантію. Така ж ситуація була в історії відносин: гарантія була багато разів більше, ніж те, що можна було тоді там зібрати після падіння ринку. І через півроку угода була переглянута. Тому завжди та чи інша сторона залишається незадоволена і це веде до розриву відносин. Це перша проблема.
    Друга проблема - те, що засоби масової інформації опиняються в ситуації, коли вони не зацікавлені в інвестиціях і не зацікавлені в тактичних поточних діях. Засобам масової інформації не потрібно вкладати гроші в сьогоднішній день. Вони отримують можливість вкладати гроші в якісь стратегічні дії, а сьогодні їм за великим рахунком байдуже, тому що гроші вони отримують гарантовано. І тому вони не будуть купувати якісь дорогі фільми, проекти, щоб сьогодні ставити їх в ефір, а краще купити, поставити на полицю і почекати до того моменту, коли це буде вигідно. А чим менше вони витрачають грошей на підтримку сьогоднішнього дня, тим в більш складному положенні виявляється селлер.
    Залишилось тільки відзначити, що поки серед продавців часу (селлерів) можна зустріти представників тільки вітчизняного теле-рекламного бізнесу.http://makcvs.blogspot.com/2013/11/free.html

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.